Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Flick, după finala Champions League: "În noiembrie citeam cum nimănui nu-i mai este frică de Bayern"

Irina Aldea

Actualizat 24/08/2020 la 10:05 GMT+3

Hansi Flick, antrenorul noii campioane a Europei, a declarat că este mândru de echipa lui, pe care a condus-o în acest sezon spre triplă.

Hansi Flick

Credit imagine: Getty Images

Bayern a reușit un sezon 2019-2020 magic, iar tripla este dovada supremă a unei performanțe colective a germanilor (Bundesliga, Cupa Germaniei, Champions League), formația bavareză reușind duminică seară să cucerească al șaselea titlu de campioană europeană din istorie (a egalat-o pe Liverpool). A fost 1-0 pentru nemți la Lisabona contra PSG-ului, iar Parisul nu-și îndeplinește nici de această dată marele său vis: cucerirea UEFA Champions League.
"Sunt mândru de echipă. Atunci când am început în noiembrie (la preluarea funcţiei), citeam cum nimănui nu-i mai este frică de Bayern. Dezvoltarea acestei echipe în ultimele zece luni a fost senzaţională. Noi am folosit totul în cea mai optimă manieră, inclusiv pauza datorată coronavirusului", a spus Flick. "Am văzut că Paris era foarte puternică ofensiv, dar noi am jucat cu multă dăruire, cu clasă şi merităm această victorie", a adăugat Hansi Flick.

Bayern Munchen, campioană europeană pentru a șasea oară în istorie

Bayern şi-a trecut în palmares al şaselea său trofeu în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent (Cupa Campionilor Europeni/Champions League), după ediţiile din 1974, 1975, 1976, 2001 şi 2013. Bavarezii au mai jucat alte cinci finale, în 1982, 1987, 1999, 2010, 2012. Pentru PSG a fost prima sa finală în această competiţie, parizienii cucerind până acum doar Cupa Cupelor.
Astfel, în urma succesului de duminică seară, Bayern a ajuns la 6 trofee Champions League cucerite, egalând-o astfel pe Liverpool (se află ambele pe locul trei). Poziția secundă este ocupată de AC Milan (șapte cupe), în timp ce Real Madrid este prima: 13.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo