Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gafa făcută de Atletico: "E mai bun decât Joao Felix și costa cu 90 de milioane € mai puțin"

Cristian Mihală

Publicat 17/08/2020 la 16:48 GMT+3

Nenad Bjelica , fost antrenor al lui Dinamo Zagreb și fost jucător în Spania, la Albacete, Betis și Las Palmas, nu înțelege cum Atletico Madrid l-a preferat pe Joao Felix (20 ani) în locul lui Dani Olmo (22 ani).

João Félix (Atlético), în confruntarea cu Leipzig

Credit imagine: Getty Images

Fost la Academia Barcelonei, Olmo a ajuns la Dinamo Zagreb în 2014, la doar 16 ani și a continuat în capitala Croației până în acest an, când Leipzig a dat lovitura și l-a transferat în schimbul a 30 de milioane de euro.
Mijlocașul ofensiv s-a adaptat imediat și a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei care săptămâna trecută a eliminat-o pe Atletico Madrid, calificându-se în semifinalele Champions League.
Fostul său antrenor de la Dinamo Zagreb, Nenan Bjelica, a fost contactat anul trecut de reprezentanți ai lui Atletico, dorind să afle detalii despre Olmo. În ciuda reviewului pozitiv, "los colchoneros" nu au făcut vreun pas în direcția vreunui transfer, preferându-l pe Joao Felix. Bjelica nu înțelege cum Ateltico a putut să comită o asemenea eroare și mărturisește că nu înțelege cum formațiile spaniole au putut să ignore un asemenea fotbalist ani la rând. Olmo a debutat la prima echipă a lui Dinamo Zagreb din 2015, iar evoluțiile sale au fost mereu încântătoare. Săptămâna trecută el a marcat un gol extrem de important în duelul cu Atletico, din sferturile Ligii Campionilor.
"Dani Olmo e un fotbalist de primă mână și un individ care a crescut pe baza muncii enorme, a răbdării și a perseverenței. Mi se pare ciudat și inacceptabil că niciun club spaniol nu s-a interesat să îl transfere. Mai ales că avea un preț de 25-30 de milioane. Nu știu de ce Atletico nu a încercat să îl ia. Olmo e mai bun decât Joao Felix și costa cu 90 de milioane de euro mai puțin. Credeam că am văzut totul în fotbal, dar niciodată nu credeam că o să asist la ceva atât de absurd", a spus Nenan Bjelica în Sporske Novosti.

Dani Olmo, fotbalistul complet

Întrebat dacă i se pare Joao Felix un jucător slab, Bjelica a explicat că a făcut această comparație pentru a evidenția o eroare de management de neiertat. Portughezul are calități, dar încă e deficitar pe fază defensivă, motiv pentru care chiar Simeone a ales să nu îl introducă titular în anumite partide, pentru a nu își expune prea mult formația în apărare.
"Nu înseamnă că îl consider pe Joao Felix un jucător slab, deloc. E foarte bun, dar are probleme pe faza defensivă. Olmo se repliază excelent, e disciplinat, poate evolua pe mai multe poziții. Există puțini fotbaliști care pot să facă totul atât de bine, indiferent unde îi folosești: la mijloc, în bandă sau chiar 9 fals. Faptul că formațiile spaniole nu îi recunosc talentul și valoarea e o mare surpriză, o dezamăgire", a mai spus Bjelica.
Leipzig, cu Olmo printre titulari, va juca marți în semifinalele Champions League cu PSG, în prima semifinală a competiției.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo