Getty Images

Gian Piero Gasperini dedică victoria Atalantei cetățenilor din Bergamo afectați de coronavirus

Gian Piero Gasperini dedică victoria Atalantei cetățenilor din Bergamo afectați de coronavirus

11/03/2020 la 07:20Actualizare 11/03/2020 la 07:32

Atalanta a făcut istorie aseară în UEFA Champions League - echipa din Bergamo s-a calificat în sferturile competiției, la prima sa prezență din istorie.

Poate că jucătorii Atalantei au făcut istorie, însă nu a fost nimeni acolo pentru a fi martor. Echipa lui Gian Piero Gasperini a înscris încă patru goluri și s-a calificat în sferturile de finală ale UEFA Champions League, la prima sa participare din istorie după ce a învins Valencia cu 4-3 chiar pe Mestalla (8-4 per total). Meciul s-a jucat cu porțile închise din cauza coronavirusului.

La final, jucătorii s-au adunat și au făcut o fotografie cu un tricou pe care scria: ”Bergamo, asta este pentru tine: nu renunța niciodată!”. A urmat apoi o celebrare lungă, timp în care oponenții lor spanioli au plecat spre vestiare.

A fost o seară istorică și pentru Josip Ilicic, care a devenit primul jucător care a reușit să înscrie patru goluri în deplasare într-un meci de Champions League. Ilicic a ajuns la 14 goluri în toate competițiile în 2020, mai multe și decât Cristiano Ronaldo. La finalul acestui meci superb ar fi trebuit ca întreg stadionul să aplaude iar Ilicic ar fi meritat cu siguranță aplauze la scenă deschisă. La fel și coechipierii săi - Atalanta este o echipă care face totul diferit, care preferă mereu să atace și un club care a adus bucurie într-o regiune în care acest lucru este rar în prezent. A fost însă liniște.

Gasperini nu s-a lăsat descurajat însă și a avut un mesaj important de transmis la final: ”Nu e niciodată ușor, mai ales că încasăm ușor goluri. Am vrut foarte mult să câștigăm, în niciun caz nu am fi fost mulțumiți cu un egal. Am vrut să confirmăm că facem o treabă foarte bună. E extraordinar că marcăm atât de multe goluri. Știm că foarte mulți oameni ne urmăresc din Bergamo, din casele lor. Am primit chiar și un mesaj de la directorul spitalului din Bergamo, care ne-a urat succes. Suntem bucuroși că am reușit să le oferim oamenilor un moment de bucurie, într-o perioadă atât de dificilă"

Totul s-a jucat cu tribunele goale, însă cele două echipe au oferit un meci excelent. Patru goluri de la Ilicic, două de la Kevin Gameiro și unul de la Ferran Torres ar fi meritat o audiență, chiar dacă era destul de evident că șansele de calificare ale Valenciei erau mici. Totuși, când autocarul Valenciei a ajuns la Mestalla a fost întâmpinat de sute de suporteri, care cântau non stop. Niciunul dintre ei nu a intrat pe stadion, dar toți au dorit să își arate susținerea iar majoritatea au mers apoi să umple barurile de lângă stadion. Poate acest lucru demonstrează limita deciziei de a se juca fără spectatori - oamenii se vor aduna oricum în mulțimi pentru a vedea meciurile.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.