Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Giroud a bătut-o de unul singur pe Sevilla! "Poker" istoric pentru atacantul francez

Nicu Savin

Publicat 03/12/2020 la 00:22 GMT+2

Chelsea s-a impus categoric, scor 4-0, împotriva Sevillei, victorie care le aduce londonezilor și prima poziție în grupă.

Olivier Giroud a marcat toatre cele 4 goluri pentru Chelsea în victoria contra Sevillei

Credit imagine: Getty Images

Sevilla și Chelsea erau calificate în primăvara Champions League, iar duelul direct se anunța unul extrem de disputat, câștigătoarea având asigurată prima poziție în grupă și, cel puțin teoretic, un adversar mai accesibil în optimile de finală.
Lucrurile nu au stat așa pentru că Chelsea s-a impus de o manieră categorică, scor 4-0, toate golurile londonezilor fiind marcate de Olivier Giroud. Francezul a deschis scorul în minutul 8, când a finalizat o acțiune foarte bună a lui Kai Havetrz. În minutul 54 a făcut 2-0, cu o scăriță superbă în urma unei pase a lui Kovacic, pentru ca în minutul 74 să reușească hattrick-ul cu o lovitură perfectă de cap după o centrare a lui Kante. Atacantul și-a desăvârșit seara de vis în minutul 83, când a transformat cu sânge rece un penalty, stabilind scorul final.

Sevilla-Chelsea 0-4 | "Poker" pentru Giroud

Prin performanța extraordinară din această seară, Olivier Giroud a doborât mai multe recorduri: a devenit cel mai vârstnic jucător care reușește un "poker" în Champions League și totodată primul jucător din istoria lui Chelsea care izbutește acest lucru. Frank Lampard fusese ultimul jucător de la Chelsea care dăduse 4 goluri într-un meci (în 2010, cu Aston Villa). Ultimul jucător care a dat 4 goluri într-un meci de Champions League a fost Cristiano Ronaldo (contra lui Malmo, în 2015).
În schimb, pentru Sevilla a fost prima înfrângere pe teren propriu în cupele europene din sezonul 2017-2018 încoace. Atunci, andaluzii pierdeau cu 2-1 în fața lui Bayern Munchen, în prima manșă a sferturilor de finală ale Champions League.
Așadar, Chelsea câștigă fără mari emoții o grupă totuși accesibilă, iar elevii lui Frank Lampard se pot concentra numai pe competiția internă în acest final de an. Ultimele partide din această grupă vor fi Chelsea-Krasnodar și Rennes-Sevilla, dar acestea se vor juca doar pentru orgoliu, ierarhia nemaiputând fi modificată. Krasnodar a învins-o pe Rennes în această seară și va încheia grupa pe locul 3, urmând a juca în primăvară în 16-imile Europa League.
Premier League etapa 11
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo