Dortmund plătea anul trecut 30 de milioane de euro lui Birmingham pentru un puşti care nu împlinise încă 17 ani. Manchester United era pe urmele mijlocaşului, însă nemţii au venit cu o ofertă de nerefuzat, având în vedere că vorbim despre un jucător atât de tânăr, care evolua la vremea respectivă în Championship.
La nici un an distanţă, suma plătită pe fotbalistul care între timp a bifat două selecţii la naţionala mare a Angliei se justifică pe deplin. Chiar dacă îi are pe Reus şi Haaland în atac, Dortmund a fost mai periculoasă în dubla manşă cu City graţie lui Bellingham. În tur a marcat un gol anulat în mod controversat de Haţegan, însă aseară nimic nu l-a oprit. La 17 ani şi 289 de zile, mijlocaşul englez a devenit al doilea cel mai tânăr marcator din fazele eliminatorii ale Champions League. Doar Bojan Krkic (17 ani şi 218 zile) a fost mai tânăr când a înscris pentru Barcelona, contra lui Schalke, în 2008.

Guardiola, lăsat fără cuvinte de prestaţia lui Bellingham

Premier League
Premier Podcast 35 | Aguero amână petrecerea de titlu de pe Etihad
ACUM 19 ORE
După meciul de aseară, Guardiola a fost extrem de bine dispus, ca urmare a faptului că echipa sa s-a calificat, şi a glumit pe seama lui Bellingham. Pep e impresionat de cât de matur e acesta în joc şi de modul în care se impune lângă alţi fotbalişti cu o experienţă enormă.
"Poate că e un mincinos. E atât de bun pentru 17 ani, nu îmi vine să cred. E un fotbalist fantastic. Am văzut o fază în care nu a primit mingea de la fundaşii centrali şi a început să strige. Să ceri astfel mingea la 17 ani înseamnă foarte mult. Am vorbit cu managerul său, Edin (n.r. Terzic), şi mi-a spus: "Pep, ce ai văzut în aceste două meciuri....la fel e la fiecare şedinţă de antrenamente. Aşadar, au un mare talent", a spus Pep Guardiola.
În semifinalele Champions League, Manchester City o va întâlni pe PSG. Cealalată dublă le aduce faţă în faţă pe Real Madrid şi Chelsea.
Champions League
Mesajul lui Pep Guardiola pentru Chelsea, înaintea finalei Champions League
ACUM O ZI
Premier League
Pep Guardiola: "Dacă marca, Aguero era un geniu". Argentinianul și-a cerut scuze după ratare
09/05/2021 LA 04:24