Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jucătorii lui Marseille nu au îngenuncheat la startul partidei cu City. Explicația francezilor

Cristian Mihală

Actualizat 28/10/2020 la 08:15 GMT+2

Jucătorii de la Marseille nu au îngenuncheat în semn de susținere a mișcării "Black Lives Matter", la starul partidei cu Manchester City, din Champions League. Presa franceză a explicat că în Ligue 1 nu există vreo inițiativă în acest sens.

Marseille - Manchester City 0-3

Credit imagine: Eurosport

Momente ușor ciudate în startul partidei dintre OM și City, încheiată cu victoria oaspeților, scor 3-0. Pentru a susține mișcarea Black Lives Matter, jucătorii din Premier League și din majoritatea campionatelor Europei au îngenuncheat înainte de începerea tuturor meciurilor de la reluarea fotbalului ca semn de protest față de discriminarea rasială.
Explicația e simplă: e un mod la îndemână de a-ți manifesta solidaritatea față de comunitatea afro-americană, dar și pentru a atrage atenția asupra inegalității și a nedreptăților suferită de această comunitate.

Explicația francezilor, după OM - City 0-3

Ca atare, atitudinea francezilor de la OM a devenit virală pe Twitter, însă nu e vorba de o ostilitate îndreptată contra mișcării, cum unii ar putea crede. Pur și simplu în Ligue 1 nu se obișnuiește să se recurgă la acest gest sugestiv, deși unii jucători îngenunchează, în mod individual. Doar că e vorba de liberul arbitru, nu de o măsură brevetată la nivel de Ligă sau Federație.
"Moment puțin ciudat înainte de startul partidei cu Manchester City, în momentul în care jucătorii englezilor au îngenuncheat conform tradiției din Premier League, ca un semn împotriva rasismului. În Ligue 1, acest obicei nu a fost niciodată implementat, astfel că jucătorii lui OM au stat adunați pe linia de la centrul terenului, în timp ce arbitrul și jucătorii oaspeți au îngenuncheat", notează Get French Football News.
După două etape din Champions League, City e lider, cu punctaj maxim, în timp ce OM e ultima în grupă, fără vreun punct acumulat și fără gol marcat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo