Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Karim Benzema, aproape de a-l depăși pe Raul! Recordul impresionant atins de francez

Nicu Savin

Publicat 17/03/2021 la 15:39 GMT+2

Real Madrid s-a impus cu 3-1 în manşa-retur a optimilor UEFA Champions League, împotriva Atalantei şi s-a calificat în sferturi, acolo unde îşi va afla adversarul vineri. Karim Benzema a deschis scorul şi a ajuns la un număr impresionant de goluri marcate în Champions League, 70, fiind al 5-lea în acest clasament select, după Cristiano Ronaldo (134), Messi (120), Lewandowski (72) și Raúl (71).

Raul Gonzalez și Karim Benzema

Credit imagine: EFE

Articol scris de Romeo Ene
Karim Benzema poate fi considerat o legendă a UEFA Champions League, ţinând cont că a câştigat-o de 4 ori şi a ajuns la 70 de goluri marcate, acest record plasându-l printre primii 5 marcatori ai competiţiei.
În sezonul 2004-2005 a asistat de pe banca de rezerve, tot în optimile UEFA Champions League, la prestaţia echipei pentru care evolua atunci, Lyon.
Nu a prins vreun minut în ambele manşe cu Werder Bremen, însă cariera lui avea să ajungă pe o pantă ascendentă, atunci având doar 17 ani. La acea vreme, nimeni nu îşi putea imagina impactul pe care îl va avea Benzema în Liga Campionilor 16 ani mai târziu, după ce a fost doar o apariţie trecătoare în sezonul 2004-2005. El a debutat cu gol în ediţia următoare.
Primul său gol a venit pe 6 decembrie 2005 împotriva lui Rosenborg, iar cel de-al 70-lea a venit pe 16 martie 2021, împotriva Atalantei. Aproape 16 ani mai târziu, golul a devenit o obişnuinţă pentru francez, care ajuns la borna 70.
Karim Benzema (Real Madrid)

Karim Benzema, principalul om de gol al Realului după plecarea lui Cristiano Ronaldo

Benzema a participat de 16 ori consecutiv în UEFA Champions League, dintre care a câştigat 4 cu Real Madrid. El a avut o contribuţie esenţială în perioada în care Madridul a cunoscut gustul victoriilor în cea mai importantă competiţie intercluburi.
El şi-a revenit după accidentarea musculară suferită şi şi-a arătat clasa chiar din meciul cu Atalanta. 3 jocuri a ratat atacantul francez din cauza accidentării, inclusiv turul cu Atalanta. De când a revenit pe teren, are 4 goluri în 3 meciuri, Realul având 6 în total. Karim continuă să fie inspirat în faţa porţii şi a ajuns la 21 de goluri în acest sezon, în toate competiţiile. A marcat nu mai puţin de 78 de goluri din momentul în care Cristiano Ronaldo a părăsit-o pe Real, în 2018.
Spiritul lui Di Stéfano continuă să-l însoțească pe Benzema, care are, în medie, aproape un gol pe meci de când Realul a părăsit stadionul Bernabéu pentu a se muta la Valdebebas. Benzema are deja 18 goluri în cele 21 de partide în care a evoluat pe stadionul care îi poartă numele lui Alfredo Di Stefano.
Benzema mai are nevoie de 2 goluri pentru a urca pe locul 4 în clasamentul golgheterilor Ligii şi are ocazia de a-l depăşi pe Raúl, care are 71.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo