Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

RB Leipzig-Liverpool se va juca la Budapesta, pe stadionul Ferencs Puskas

Nicu Savin

Actualizat 07/02/2021 la 16:51 GMT+2

Din cauza restricțiilor impuse de guvernul german, Liverpool nu putea să zboare la Leipzig în vederea disputării manșei tur din optimile de finală Champions League, programate pe 16 februarie. După ce s-a speculat că ambele manșe ar putea avea loc în Anglia, gruparea engleză a anunțat pe site-ul oficial că meciul se va juca la Budapesta.

Dayot Upamecano, Christopher Nkunku, Nordi Mukiele - RB Leipzig vs. Bayer Leverkusen

Credit imagine: Getty Images

Turul confruntării dintre RB Leipzig și Liverpool, din optimile de finală din Champions League, va avea loc la Budapesta, pe stadionul Ferencs Puskas, arenă pe care s-a disputat în toamna anului trecut și Supercupa Europei dintre Bayern Munchen și Sevilla.
După ce a fost clar că partida nu se va putea disputa în Germania din cauza restricțiilor impuse de guvernul de la Berlin, oficialii celor de la Leipzig au căutat soluții și în cele din urmă s-a ajuns la varianta capitalei Ungariei.
Clubul din Bundesliga a oferit o poziție oficială, explicând motivele pentru care a ales să joace la Budapesta: "După ce poliția federală a respins cererea de intrare a echipei Liverpool în Germania, RB Leipzig a găsit un loc alternativ pentru viitorul eveniment, în consultare cu UEFA și Liverpool FC. Jocul împotriva lui Liverpool se va disputa pe Puskas Arena din Budapesta. Puskas Arena găzduiește meciurile de acasă ale echipei naționale a Ungariei și va găzdui meciuri la EURO 2021."
Mâine era ultima zi în care Leipzig putea să anunțe la UEFA locul de disputare a partidei cu Liverpool, în caz contract germanii riscând să piardă cu 3-0 la masa verde. Moscova, Londra sau chiar Liverpool au fost celelalte locații luate în calcul pentru disputarea acestui meci, dar până la urmă s-a ajuns la varianta Budapesta.

Borussia Monchengladbach-Manchester City s-ar putea juca în Danemarca

Aproximativ în aceeași situație cu Leipzig se află și Borussia Monchengladbach, care urmează să dea piept cu Manchester City în optimile Champions League. Turul este programat în Germania, pe 24 februarie, iar oficialii nemților speră ca guvernul să-și schimbe poziția după data de 17 februarie și astfel cei de la City să nu aibă niciun impediment în a face deplasarea.
Totuși, și cei de la Gladbach au un plan doi, în cazul în care restricțiile de călătorie se vor prelungi. Mai exact, conducătorii germanilor iau în calcul să joace primul meci din dubla cu City la Herning, pe terenul celor de la FC Midtjylland.
Celelalte 2 echipe germane calificate în optimi, Bayern Munchen și Borussia Dortmund, nu se confruntă deocamdată cu aceste probleme, deoarece ele sunt programate să joace în deplasare manșele tur din duelurile cu Lazio, respectiv Sevilla.

Programul optimilor de finală din UEFA Champions League

  • RB Leipzig vs Liverpool (tur-16 februarie, retur-10 martie)
  • Barcelona vs PSG (tur-16 februarie, retur-10 martie)
  • FC Porto vs Juventus (tur-17 februarie, retur-11 martie)
  • Sevilla vs Dortmund (tur-17 februarie, retur-11 martie)
  • Lazio vs Bayern Munchen (tur-23 februarie, retur-17 martie)
  • Atletico Madrid vs Chelsea (tur-23 februarie, retur-17 martie)
  • Monchengladbach vs Manchester City (tur-24 februarie, retur-16 martie)
  • Atalanta vs Real Madrid (tur-24 februarie, retur-16 martie)
Program Premier League

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo