Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leipzig-PSG 2-1 | Parizienii au doar 3 puncte în grupă, iar calificarea în optimi este în pericol

Nicu Savin

Actualizat 04/11/2020 la 23:58 GMT+2

Red Bull Leipzig a făcut un meci mare și a învins-o acasă pe Paris Saint Germain, scor 2-1, în etapa a 3-a din grupa H. Parizienii au deschis scorul și au ratat și un penalty la scorul de 1-0, dar în final s-au văzut învinși.

Christopher Nkunku a marcat golul de 1-1 în victoria lui Leipzig, scor 2-1, în fața lui PSG

Credit imagine: Getty Images

PSG a acuzat din plina lipsa lui Neymar și Mbappe și nu a luat nici un punct din deplasarea de la Leipzig, rămânând cu numai 3 puncte după 3 meciuri disputate în această ediție de Champions League.
Meciul a început electrizant și parizienii au deschis repede scorul, prin Angel Di Maria. Argentinianul a înscris în minutul 6, din pasa lui Moise Kean, care l-a deposedat pe Upamecano în jumătatea germanilor. Peste doar 2 minute, Leipzig a ratat o șansă uriașă de a egala, dar Haidara și Angelino nu au putut să-l învingă pe Navas din poziții ideale.
În minutul 16, parizienii au beneficiat de o lovitură de la 11 metri după un henț al aceluiași Upamecano, însă Gulacsi a apărat execuția lui Di Maria, care a ratat astfel desprinderea pentru francezi.
În continuare gazdele au încercat să revină, iar eforturile le-au fost răsplătite în minutul 42. Nkunku a primit o pasă de la Angelino la marginea careului și nu a stat pe gânduri, șutul său fiind imparabil pentru Navas.

Leipzig-PSG 2-1! Situația se complică pentru francezi

Repriza secundă a început în același ritm alert, ambele echipe demonstrând că joacă la victorie. Kimpembe a apreciat greșit o minge simplă, iar aceasta i-a căzut pe mână, arbitrul dictând penalty pentru Leipzig după consultarea arbitrajului video. Forsberg a tras impecabil și gazdele au trecut în avantaj.
PSG s-a aruncat în atac, dar nu a reușit să își creeze prea mari ocazii. Mai mult, echipa lui Tuchel a rămas în 10 oameni în minutul, senegalezul Idrissa Gueye fiind eliminat pentru cumulul de cartonașe galbene.
Din acel moment, PSG nu a mai reușit aproape deloc să ducă mingea în apropierea porții adverse, nemții apărându-se impecabil și având și câteva situații bune de a face 3-1. În ultimul minut al prelungirilor, Kimpembe a primit și el al 2-lea galbem și a fost trimis la cabine. S-a terminat 2-1, Leipzig luându-și astfel revanșa pentru înfrângerea din semifinalele ediției precedente. PSG și-a arătat limitele și mai ales a demonstrat că în meciurile importante este dependentă de Neymar și Mbappe.
Această înfrângere amenință serios șansele parizienilor de a se califica în optimile de finală. La jumătatea fazei grupelor, PSG are doar 3 puncte, la fel ca Istanbul Basaksehir, care a reușit o victorie surprinzătoare pe teren propriu în fața lui Manchester United. În schimb, United și Leipzig au câte 6 puncte și au prima șansă la calificare.
REZULTATELE SERII ÎN CHAMPIONS LEAGUE
  • Basaksehir - Manchester United 2-1
  • Zenit - Lazio 1-1
  • Chelsea - Rennes 3-0
  • Brugge - Dortmund 0-3
  • Ferencvaros - Juventus 1-4
  • Sevilla - Krasnodar 3-2
  • Barcelona-Dinamo Kiev 2-1
Premier League program
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo