Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, spectacol pe terenul Atalantei! Diogo Jota, hattrick pentru campioana Angliei

Cosmin Cioboata

Actualizat 03/11/2020 la 23:57 GMT+2

Liverpool s-a distrat în meciul cu Atalanta, scor 5-0, în runda a 3-a din grupele UEFA Champions League.

Atalanta - Liverpool 0-5, în Champions League

Credit imagine: Getty Images

Campioana din Premier League s-a dezlănțuit pe terenul Atalantei, cu Diogo Jota în prim-plan. Atacantul sosit în această toamnă de la Wolves l-a făcut uitat pe Roberto Firmino, reușind un hattrick care a intrat în istoria clubului de pe Anfield.
Starul portughez a deschis scorul în minutul 16, servit cu o pasă excelentă de Trent Alexander-Arnold. Fundașul lui Liverpool l-a lansat spre careul Atalantei, iar Jota a finalizat cu o "scăriță" elegantă peste Sportiello. Grație acestei reușite, atacantul de 23 de ani a ajuns la 4 meciuri consecutive în care înscrie, în toate competițiile.
Jota a bifat "dubla" în minutul 33, după o nouă fază splendidă. Internaționalul lusitan a reușit o preluare ideală, cu care și-a păcălit adversarul, și l-a învins pe portarul italienilor cu un șut la colțul scurt.

Diogo Jota și Salah au scris istorie la Liverpool, în meciul cu Atalanta

Mohamed Salah a dus scorul la 3-0 în favoarea "cormoranilor" în debutul reprizei secunde, după o cursă începută de la mijlocul terenului. Starul egiptean a sprintat fulgerător spre poarta Atalantei, a fentat un adversar și a trimis la vinclu, cu un șut plasat.
A fost al 21-lea gol marcat de Salah în tricoul lui Liverpool, în Champions League. Atacantul l-a egalat pe legendarul căpitan Steven Gerrard, pe prima poziție în topul marcatorilor all-time ai "cormoranilor" în Cupa Campionilor Europeni/Champions League.
Sadio Mane, cel de-al treilea om din linia ofensivă a trupei lui Jurgen Klopp, și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în minutul 49. Senegalezul l-a învins pe Sportiello tot cu un lob, la fel ca și Jota, la primul gol al partidei.
Diogo Jota a reușit hattrick-ul în minutul 54, când l-a driblat pe Sportiello și a trimis simplu în poarta goală. Grație acestei reușite, portughezul a intrat într-un top select. Jota este al 5-lea jucător al lui Liverpool care înscrie un hattrick în Champions League, după Michael Owen (2002), Yossi Benayoun (2007), Philippe Coutinho (2017) și actualul coechipier Sadio Mane (2018).
S-a încheiat 5-0 pentru Liverpool, care face un pas uriaș către calificarea în optimile competiției. După 3 etape, campioana Angliei are 9 puncte, cu 5 mai mult decât Ajax și Atalanta. Midtjylland este codașa grupei, fără punct acumulat.
Premier League program
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo