Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVETEXT Finala UEFA Champions League | PSG - Bayern Munchen (ora 22:00). Echipele de start

Cosmin Cioboata

Actualizat 24/08/2020 la 00:02 GMT+3

Bayern Munchen s-a impus cu 1-0 împotriva lui PSG și a cucerit trofeul UEFA Champions League. Kingsley Coman a marcat unicul gol al meciului de la Lisabona și a adus în vitrina bavarezilor cel de-al 6-lea trofeu intercontinental suprem.

PSG - Bayern Munchen, finala UEFA Champions League 2020

Credit imagine: Getty Images

Final de meci! Bayern Munchen este noua regină a Europei. Formația germană s-a impus cu 1-0 în fața lui PSG, grație golului marcat de Kingsley Coman.
Min 90+2. Ratare uriașă a lui Neymar! Brazilianul trimite modest pe lângă poartă, după un contraatac al lui PSG.
Min 81. Neymar și Lewandowski, duel direct! Brazilianul l-a faultat pe vârful lui Bayern și a primit cartonașul galben.
Min 80. Thomas Tuchel aduce în continuare forțe proaspete. Choupo-Moting și Kurzawa au intrat în locul lui Di Maria și Bernat.
Min 72. Încă o schimbare la PSG. Intră Draxler în locul lui Herrera.
Min 70. Neuer, din nou providențial! Portarul lui Bayern apără excelent în fața lui Marquinhos.
Min 69. Dublă schimbare la Bayern Munchen. Intră Coutinho și Perisic în locul lui Gnabry și Coman.
Min 65. Intră Verratti în locul lui Paredes, la PSG.
Min 60. GOOOOOOOL Bayern Munchen! Kingsley Coman înscrie cu o lovitură de cap, după o super-centrare expediată de Kimmich.
Min 52. Gnabry îl calcă pe Neymar la centrul terenului și primește cartonaș galben. Spiritele s-au încins, iar jucătorii au început să se împingă în fața arbitrului de rezervă, Ovidiu Hațegan. Apele s-au liniștit repede, iar jocul s-a reluat.
Min 46. A început repriza a doua de la Lisabona!
Fanii lui PSG n-au putut să fie prezenți pe Estadio da Luz, la finala UEFA Champions League de la Lisabona, dar au găsit altă soluție. Suporterii campioanei Franței s-au adunat pe propriul stadion, Parc des Princes, pentru a urmări pe un ecran gigantic meciul cu Bayern Munchen. Aproximativ 5.000 de fani se află în tribunele arenei din Paris.
Pauză la Lisabona! PSG și Bayern Munchen se află la egalitate, scor 0-0, după primele 45 de minute.
Min 45+1. Replica lui Bayern vine repede! Gnabry șutează dintr-un unghi dificil, iar Navas prinde mingea.
Min 45. Ce ocazie are Mbappe! Atacantul francez trimite slab din câțiva metri de poartă, iar Neuer reține.
Min 41. Centrarea lui Alphonso Davies îl găsește în careu pe Lewandowski, încă golgheterul lui Bayern nu se sincronizează. Mingea este respinsă de fundașii lui PSG.
Min 36. Coman expediază o centrare inteligentă, în spatele apărării lui PSG, însă niciun coechipier n-a ajuns la minge. Reține fără probleme Navas.
Min 31. O nouă ocazie uriașă a lui Lewandowski! Polonezul reia periculos cu capul din fața porții, dar Navas respinge eroic.
Min 29. Herrera prinde un șut din drop de la marginea careului, care este deviat și nu prinde spațiul porții.
Min 25. Boateng s-a accidentat și nu mai poate continua! Fundașul lui Bayern este înlocuit de Sule.
Min 24. Replica lui PSG vine repede! Di Maria a finalizat un contraatac fulgerător inițiat de Neymar. Șutul argentinianului s-a dus peste poartă.
Min 22. Lewandowski trimite în bară! Atacantul lui Bayern a prins un șut din întoarcere, de la marginea careului, dar mingea a izbit stâlpul din dreapta lui Navas.
Min 18. Ocazie uriașă pentru PSG! Neymar a scăpat în careul lui Bayern și a șutat la colțul lung, dar Neuer a intervenit miraculos. Starul brazilian a încercat să recentreze, însă același Neuer s-a aflat la post.
Min 14. Mbappe, din nou periculos! Tânărul atacant a profitat de o deviere și a șutat spre poarta lui Neuer, dar mingea s-a oprit în blocajul lui Goretzka.
Min 9. Kylian Mbappe, la prima acțiune a partidei. Atacantul lui PSG l-a driblat elegant pe Thiago și a obținut o lovitură liberă de 20 de metri. Di Maria a centrat în careu, însă Davies a respins cu capul.
MIn 6. Bayern pune presiune la poarta lui PSG încă din debutul meciului. Thiago Alcantara a expediat un șut de la 25 de metri, însă mult peste poartă.
Min 1. A început finala de la Lisabona!
21:00. Echipele de start:
  • PSG: Navas - Kehrer, Kimpembe, Silva, Bernat - Herrera, Marquinhos, Paredes - Di Maria, Mbappe, Neymar
  • Antrenor: Thomas Tuchel
  • Bayern Munchen: Neuer - Kimmich, Boateng, Alaba, Davies - Alcantara, Goretzka - Gnabry, Muller, Coman - Lewandowski
  • Antrenor: Hans Flick
PSG și Bayern Munchen s-au mai întâlnit de 8 ori până acum. Francezii s-au impus în 5 meciuri, în timp ce formația din Bundesliga a obținut 3 victorii.
PSG este a 5-a echipă franceză care ajunge în finala UEFA Champions League/Cupa Campionilor Europeni. Ultima formație din Ligue 1 care ajungea în ultimul act al competiției intercontinentale a fost Monaco, în 2004. Un singur club din cele 4 a reușit să cucerească prestigiosul trofeu - Olympique Marseille, în 1993, după o finală cu AC Milan, scor 1-0.
20:40. Jucătorii lui Bayern Munchen au ajuns la stadion. Mai puțin de 2 ore până la marea finală.
20:30. Fanii lui PSG n-au mai avut răbdare până la ora meciului de la Lisabona și au luat cu asalt străzile din Paris. Suporterii francezi s-au echipat cu torțe, fumigene, steaguri și tobe, entuziasmați de șansa uriașă pe care echipa lor o are în această seară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo