Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern câștigă clar cu Lyon și se califică în finala Champions League!

Vlad Dumitrescu

Actualizat 19/08/2020 la 23:52 GMT+3

Bayern Munchen s-a calificat în finala UEFA Champions League după o victorie clară 3-0 cu Lyon în semifinalele competiției.

Sergne Gnabry lors de la demi-finale OL - Bayern Munich / Ligue des champions

Credit imagine: Getty Images

Meciul a început destul de echilibrat iar după scurt timp Lyon a fost echipa cu ocaziile. Francezii au ratat două ocazii uriașe la începutul partidei, chiar dacă Bayern era echipa care avea cea mai mare parte a posesiei. După cum era de așteptat însă, acele ocazii s-au întors împotriva echipei lui Rudi Garcia iar Bayern a știut să profite.
Bavarezii au deschis scorul la prima fază cu adevărat periculoasă în minutul 17 printr-un șut perfect al lui Serge Gnabry. Fostul jucător al lui Arsenal a marcat din nou în minutul 33 și de aici înainte partida a aparținut în totalitate echipei germane.
Lyon a mai avut câteva ocazii însă nu semnificative. Bayern, de cealaltă parte, a controlat meciul și nu a părut să fie în pericol în vreun moment. Pentru ca totul să fie clar, a marcat și Lewandowski în finalul partidei - polonezul nu avea cum să lipsească de pe lista marcatorilor.
Așadar finala UEFA Champions League va fi între PSG și Bayern Munchen duminică de la 22:00.

Lyon - Bayern Munchen 0-2 LIVETEXT

Min 87. GOOOOOOL BAYERN! Nu putea lipsi Lewandowski! Polonezul înscrie cu capul după o centrare perfectă a lui Joshua Kimmich!
Min 78. Gol anulat pentru Bayern după ce Coutinho s-a aflat în poziție de offside. Lyon nu reușește să fie periculoasă pe acest final de meci.
Min 70. Bayern revine la cârma partidei însă Lyon încearcă să iasă pe un nou contraatac periculos în urma unui corner, dar mingea este pierdută. Atacurile francezilor par lipsite de vlagă sau un plan concret de multe ori.
Min 60. Lyon ratează și ea din nou. Chiar dacă de la primul gol bavarezilor francezii nu au mai contat prea mult în meci, vor regreta cu siguranță toate oportunitățile ratate.
Min 50. Repriza a doua a început în aceeași notă, cu Bayern controlând partida. Dar și ratând o nouă ocazie: Perisic a ratat singur cu portarul, după o pasă senzațională a lui Davies!
Min 38. O nouă ocazie uriașă ratată de Bayern, Lewandowski trece puțin pe lângă minge și pe lângă posibilitatea unui 3-0 care ar fi oprit probabil orice speranțe pentru francezi. Chiar și așa, Lyon pare să fi pierdut controlul partidei.
Min 33. GOOOOOL BAYERN! Gnabry înscrie din nou după ce Lewandowski a luftat chiar în fața porții. O ratare uriașă ratată de polonez, dar nu mai contează pentru că bavarezii și-au dublat avantajul iar meciul a devenit dintr-odată mult mai ușor.
Min 22. După cum era de așteptat, Bayern începe ușor ușor să pună stăpânire pe joc după acest gol. Lyon trebuie să-și revină din șocul golului și să reia acele contraatacuri tăioase.
Min 17. GOOOOOL BAYERN! Serge Gnabry șutează imparabil imediat după ce Lyon a lovit bara! Clișeul ”ocaziile se răzbună” se adeverește în această seară. Bavarezii preiau conducerea așadar.
Min 13. Lyon continuă să fie periculoasă. Bayern are posesia dar francezii au ratat o nouă ocazie importantă. S-ar putea ca aceste momente să fie regretate de echipa lui Rudi Garcia.
Min 6. Memphis Depay ratează prima mare ocazie a partidei! Lyon a început bine meciul, însă Bayern pare să preia treptat controlul.
Min 1. A început partida de la Lisabona!

Echipele de start

Bayern Munchen

Chiar și înainte să anihileze pe Barcelona, Bayern era deja favorita multora pentru a merge până la capăt în Champions League și pentru a devenit pentru a cuceri a șasea oară trofeul.
După ce a devenit prima echipă care a marcat opt goluri într-o fază eliminatorie a Champions League, pare greu de crezut că Bayern mai poate fi oprită din a face tripla în acest sezon. Bayern este neînvinsă în 19 meciuri, ultima înfrângere a bavarezilor venind tocmai pe 16 februarie.
Mai mult, echipa lui Hansi Flick a câștigat 24 din ultimele 25 de partide în toate competițiile, excepția fiind un egal 0-0 cu RB Leipzig în campionat. Victoria cu Barcelona a fost cu adevărat un moment istoric, șase jucători diferiți fiind prezenți pe lista marcatorilor. Chiar mai impresionant, toate cele opt goluri au primit assisturi de la un jucător diferit, demonstrând astfel forța ofensivă a bavarezilor.

Lyon

După cum am văzut însă în ultima rundă în meciul cu Manchester City, Lyon nu trebuie subestimată niciodată. Moussa Dembele a marcat de două ori pentru francezi iar Maxwel Cornet a deschis scorul.
În mod incredibil, Lyon nu a mai câștigat meciuri consecutive în UEFA Champions League din sezonul 2011/2012 când au învins pe Dinamo Zagreb și APOEL. Echipa lui Rudi Garcia a eliminat și Juventus și vine cu încredere în acest joc după ce a trimis acasă doi giganți ai fotbalului mondial.
De cealaltă parte Bayern a fost eliminată de fiecare dată în ultimele patru semifinale jucate iar Lyon cu siguranță poate lua acest lucru ca pe un semn bun. Realist vorbind, trebuie să se agațe de orice pot.
Bayern a ieșit învingătoare când cele două formații s-au întâlnit ultima oară, în semifinalele competiției în sezonul 2009/2010, însă atunci s-a jucat în dublă manșă. Formatul inedit din acest an i-ar putea avantaja pe francezi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo