PSG s-a impus aseară împotriva lui Istanbul Bașakșehir, scor 5-1, în ultima rundă a grupelor UEFA Champions League. Neymar a reușit un "hatrick", în timp ce Kylian Mbappe a stabilit scorul final cu o "dublă".

La finalul confruntării de la Paris, Mbappe a oferit o primă declarație despre incidentul petrecut marți seară, în urma căruia Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism, iar partida a fost amânată.

Champions League
După succesul mini-turneului de la Lisabona, UEFA ia în considerare schimbarea Champions League
17/01/2021 LA 09:59

Staff-ul lui Bașakșehir a răbufnit în minutul 14 la adresa lui Colțescu, acuzându-l pe român că i-a adresat cuvinte rasiste antrenorului secund Pierre Webo. Scandalul a luat amploare și a culminat cu momentul în care cele două echipe au părăsit terenul în semn de protest împotriva rasismului.

Meciul a fost în cele din urmă amânat, după o serie interminabilă de discuții în care Colțescu a primit eticheta de personaj negativ. Partida s-a reluat aseară și a fost condusă de o altă brigadă de arbitri.

Mbappe, despre scandalul în care Colțescu a fost acuzat de rasism: "Este intolerabil!"

La finalul confruntării de pe Parc des Princes, Kylian Mbappe a vorbit despre evenimentul neplăcut de marți seară:

"Sunt mândru pentru cum s-a reacționat marți seară. S-a vorbit mult de-a lungul timpului, dar, în realitate, faptele sunt cele mai bune. Ne-am săturat de rasism și nu vrem să mai trecem prin așa ceva vreodată. Suntem cu toții oameni, iar ce s-a întâmplat cu cel de-al 4-lea oficial (n.r. - Sebastian Colțescu) este intolerabil.

Oamenii s-au săturat și trebuie să facem ceva. Nu suntem dezamăgiți că n-am jucat marți seară. A fost decizia noastră și suntem mândri de ea. Dacă lăsăm să continue astfel de lucruri, oamenii vor crede că sunt normale. Iar asta nu trebuie să se întâmple", a spus Mbappe, la finalul meciului.

Verratti nu-l iartă pe Colțescu: "Trebuie să fie pedepsit!"

Mbappe nu a fost singurul jucător de la PSG care a oferit o reacție pe acest subiect la finalul partidei de aseară. La rândul său, Marco Verratti a vorbit despre incidentul respectiv și a concluzionat că Sebastian Colțescu trebuie să fie pedepsit:

"A fost greu pentru toată lumea, atât pentru jucători, cât și pentru oamenii care urmăreau meciul. Așa ceva nu ar trebui să se întâmple. Suntem urmăriți de milioane de oameni și trebuie să oferim un exemplu. Așa că am decis, de comun acord cu adversarii, să nu mai jucăm.

Cel de-al 4-lea oficial trebuie să fie pedepsit pentru a oferi un exemplu pentru toată lume. Atât pentru copii, cât și pentru el însuși, ca să se schimbe. A comis o greșeală și trebuie să fie pedepsit", a declarat Verratti.

Inter, eliminată! Real, calificată! Seara de Champions League în 75 de secunde

Champions League
Marius Avram a vorbit despre scandalul de la Paris, în care Colțescu a fost acuzat de rasism
29/12/2020 LA 17:48
Champions League
Bayern Munchen, mașinăria de fotbal din 2020. Povestea campaniei de vis din UEFA Champions League
26/12/2020 LA 10:52