La finalul meciului de pe Camp Nou a avut loc faza serii în UEFA Champions League. Mircea Lucescu, antrenorul formației ucreainene, s-a dus la Messi, înainte ca starul argentinian să intre pe tunelul care duce spre vestiare.
Tehnicianul român a avut o scurtă discuție cu talismanul catalanilor, întrebându-l dacă îi poate oferi tricoul. Deja nu mai reprezintă un mister faptul că "Il Luce" are acasă o colecție impresionantă de tricouri ale fotbaliștilor, printre care se numără inclusiv cel al lui Pele, primit la Mondialul din 1970.
Lucescu n-a vrut să rateze șansa să adauge la colecție tricoul jucătorului cu cele mai multe Baloane de Aur (6) și s-a dus să discute cu el la finalul partidei. Faza a fost surprinsă de camerele TV și a ajuns virală în presa internațională.
Champions League
Mesajul lui Pep Guardiola pentru Chelsea, înaintea finalei Champions League
ACUM 17 ORE
Surprins în momentul în care "Il Luce" a "sprintat" către el, Messi l-a asigurat pe cel mai în vârstă antrenor din Champions League că îi va oferi "suvenirul" pe tunelul stadionului, lucru care s-a și întâmplat apoi.

Barcelona - Dinamo Kiev 2-1. Messi&Co, victorie grea în fața lui Mircea Lucescu

Deși a avut la dispoziție numai 13 jucători de la prima echipă, din cauza focarului de COVID, Mircea Lucescu a aliniat un prim "11" care s-a luptat admirabil cu starurile catalanilor.
Formația ucraineană i-a pus mari probleme Barcelonei, într-o seară a portarilor. Atât Ter Stegen, goalkeeper-ul de clasă mondială al catalanilor, cât și tânărul Neshcheret (18 ani), aflat la al doilea meci la prima echipă a lui Dinamo Kiev, au făcut minuni între buturi.
Prestația puștiului trimis în teren de Mircea Lucescu a fost cea care a ieșit cel mai mult în evidență, acesta reușind să intervină miraculos în fața asalturilor Barcei. Neshcheret a plonjat spectaculos inclusiv la o lovitură liberă executată impecabil de Messi, aproape de vinclul porții.
Messi a deschis scorul pe Camp Nou în minutul 5, din lovitură de la 11 metri. Pique a dublat avantajul trupei lui Ronald Koeman în minutul 65, iar Tsygankov a redus din diferență cu un sfert de oră înainte de final.
În urma victoriei, Barcelona a acumulat 9 puncte din tot atâtea posibile, cu 3 mai mult decât Juventus. De cealaltă parte, echipa lui Lucescu rămâne pe locul 3, cu un singur punct, la fel ca și Ferencvaros, codașa grupei.

Rezultatele serii în Champions League

  • Basaksehir - Manchester United 2-1
  • Zenit - Lazio 1-1
  • Chelsea - Rennes 3-0
  • Brugge - Dortmund 0-3
  • Ferencvaros - Juventus 1-4
  • RB Leipzig - PSG 2-1
  • Sevilla - Krasnodar 3-2
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Champions League
UEFA e de acord cu mutarea finalei Champions League în Anglia, dar pune câteva condiții clare
ACUM 19 ORE
Champions League
Cluburile din Big Six vor beneficia de fondurile mai mari alocate de UEFA în ciuda Super Ligii
IERI LA 14:02