articol de Romeo Ene
Există în acest moment 8 propuneri de oraşe din 6 ţări pentru mutarea acestui meci. Printre ele se află şi Bucureştiul. În meciul tur, Liverpool s-a impus cu 2-0 în faţa lui Leipzig, prin reuşitele semnate de Salah şi Mane. Partida s-a disputat, de asemenea, pe un teren neutru, la Budapesta, pe arena Puskas. Returul era programat să se joace pe Anfield, însă trupa germană nu va putea călători în Merseyside din cauza situaţiei sanitare. La întoarcerea în Germania, Leipzig ar fi nevoită să stea 10 zile în carantină.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe l-a evitat cât a putut pe Messi. Cifrele incredibile prezentate de L'Equipe
16/09/2021 LA 14:30

ŞANSE BUNE CA MECIUL SĂ SE DESFĂŞOARE PE ARENA NAŢIONALĂ

Germania a impus restricţii dure de călătorie cu scopul de a preveni răspândirea noii tulpini de coronavirus, care a provenit din Regatul Unit. Astfel, cei de la Leipzig ar trebui să intre în carantină timp de 10 zile când ar reveni din Anglia. Drept urmare, meciul trebuie să se dispute în altă țară.
Potrivit The Athletic, UEFA are în vedere 8 oraşe pentru a organiza acest retur. Bucureştiul face parte din ele şi are şanse mari să-l organizeze, ţinând cont că UEFA a permis deja organizarea unui alt meci din faza optimilor la Bucureşti, Atletico Madrid - Chelsea. Săptămâna viitoare este aşteptată o decizie cu privire la locul disputării partidei, UEFA confirmând că se află într-un contact permanent cu cele două cluburi.

LIVERPOOL NU VA AVEA AVANTAJUL TERENULUI PROPRIU

Chiar dacă oricum spectatorii nu aveau acces la meci, e clar că jucătorii lui Liverpool aveau anumite repere stabilite pe Anfield. Acum, pe un teren neutru, le va fi mai greu să se coordoneze. Ultimul meci al lui Liverpool în România a fost împotriva Stelei de atunci, scor 1-1, în grupele Europa League, în 2010. Leipzig a venit ultima oară recent în România, în 2018, la un meci cu Craiova, încheiat cu scorul de 1-1, din preliminariile Europa League. Arena Naţională a găzduit finala Europa League din 2012, un meci din optimile UCL de anul ăsta şi va găzdui meciuri şi la Campionatul European de vara viitoare, astfel nu ar fi de mirare ca încă un meci din optimile UCL să fie programat la Bucureşti.
Liga Campionilor UEFA
Koeman, distrus: "Jucătorii știu că există un cadavru sportiv pe bancă"
15/09/2021 LA 08:58
Liga Campionilor UEFA
Busquets, întrebat dacă Barcelona poate câștiga Champions League, fără Messi. Răspunsul dat
13/09/2021 LA 14:21