Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Neymar: "Nu există nicio comparație între Messi și Mbappe"

Cristian Mihală

Actualizat 14/04/2021 la 07:28 GMT+3

Neymar a vorbit la superlativ despre colegul său din ofensivă, Kylian Mbappe, însă deocamdată nu există termen de comparație între acesta și fostul coechipier Lionel Messi.

Neymar și Kylian Mbappe

Credit imagine: Getty Images

Manșa a doua a sferturilor de finală a Ligii Campionilor, dintre Paris Saint Germain și Bayern Munchen s-a încheiat marți seara cu scorul de 0-1. În tur PSG câștigase la Munchen cu 3-2, iar cu scorul general de 3-3, s-a calificat în semifinală, datorită celor 3 goluri marcate în deplasare. Partida a fost dramatică pe final, însă francezii ar fi putut tranșa șansa calificării mult mai devreme, în prima repriză Neymar ratând cât pentru un sfert de sezon.

Neymar și-ar dori "explozia" lui Mbappe. Comparația cu Messi nu își are încă locul

Cu Mbappe și Neymar în atac, formația lui Pochettino se anunță una dintre principalele favorite pentru a câștiga în premier Champions League, iar brazilianul a vorbit frumos despre colegul din atac. Totuși, întrebat de o comparație între acesta și Messi, sud-americanul a explicat de ce în acest moment nu se poate pune problema de așa ceva.
"Nu există nicio comparație. Au două stiluri de joc foarte diferite. Messi este cel mai bun jucător pe care l-am văzut și Kylian este pe cale să devină unul dintre cei mai buni. Am putut să-i observ viteza, repertoriul de driblinguri, inteligența sa. Continuă să evolueze. Am spus întotdeauna că el este băiatul nostru de aur. Viteza singură nu înseamnă foarte mult. Trebuie să o folosești și să fii inteligent pentru a o folosi corect și Kylian o face. El nu este doar inteligent și rapid, are și un repertoriu uriaș de driblinguri", a spus Neymar, citat de Marca, pentru ca apoi, întrebat ce calitate a starului francez ar vrea să posede, să spună fără a sta pe gânduri: "explozia sa, plecarea de pe loc".
Să evoluezi alături de Mbappe, care are o viteză atât de bună, e de multe ori provocator, pentru că trebuie să gândești în perspectivă, în fracțiuni de secundă. Însă fotbaliștii mari au această capacitate, acest lucru făcând diferența între jucătorii buni și jucătorii uriași, care câștigă constant trofee.
"Cred că este la fel pentru toți jucătorii de nivel înalt. Dacă nu ești atent la toate mișcările partenerului tău, riști să te pierzi într-o fracțiune de secundă. Deoarece Kylian este foarte rapid, trebuie să fiu concentrat și atent tot timpul. Dar a fost la fel când am jucat cu Messi, Iniesta sau Suarez", a mai spus sud-americanul.
În semifinalele Champions League, PSG așteaptă învingătoarea din duelul Dortmund - Manchester City. "Cetățenii" lui Guardiola s-au impus în tur cu 2-1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo