Ideea inedită îi aparține lui Andrea Agnelli, președintele Asociației Cluburilor Europene, el venind cu această propunere la a 25-a Adunare Generală. Agnelli, care este și președintele lui Juventus, a declarat că o astfel de decizie ar crea un mediu mult mai competitiv în fotbalul european.
Răspunzând la o întrebare din partea unui jurnalist german privind implementarea unei limite salariale, Agnelii a vorbit despre alte variante pentru a se asigura fair play-ul financiar în fotbal.
Champions League
Cum va arăta noul format din Champions League! UEFA a făcut marele anunț
ACUM 8 MINUTE
”Cluburile care se califică în anumite faze ale competițiilor internaționale nu ar avea voie să transfere unele de la altele. Ar îmbunătăți solidaritatea față de alte cluburi. Așadar, nu am mai avea transferuri uriașe între cluburile din Champions League. Discutăm aceste variante”, a declarat Agnelli.

Regula lui Agnelli ar schimba fotbalul pentru totdeauna

O astfel de interdicție ar fi oprit unele dintre cele mai importante transferuri din istoria recentă a fotbalului.
Printre tranzacțiile care nu ar mai fi avut loc se numără transferul lui Neymar de la Barcelona la Paris Saint-Germain sau mutarea lui Mbappe de la Monaco la PSG.
Alte transferuri care nu s-ar mai fi finalizat ar fi fost plecarea lui Pogba de la Juventus la Manchester United sau transferul lui Antoine Griezmann de la Atletico Madrid la Barcelona.
Cluburile din fotbalul european sunt din ce în ce mai preocupate în ultima vreme de menținerea unui echilibru din punct de vedere competițional dar și de găsirea unor modalități de a crește considerabil veniturile. Astfel, s-a discutat recent despre schimbarea formatului UEFA Champions League precum și de crearea unei noi Superligi Europene.
Champions League
S-a încheiat ședința UEFA! Ceferin, atac vehement la cluburile fondatoare a Super Ligii Europei
ACUM O ORĂ
Champions League
Cum ar arăta Champions League și Europa League la anul, dacă Super Liga Europei va deveni realitate
ACUM 5 ORE