Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Noua regulă care ar schimba fotbalul: cluburile din UCL nu vor mai face transferuri între ele

Vlad Dumitrescu

Actualizat 09/03/2021 la 07:23 GMT+2

Cluburile europene iau în considerare implementarea unei reguli care ar interzice echipelor din UEFA Champions League să facă transferuri între ele.

Federico Chiesa, Federico Bernardeschi, Juventus-Spezia, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Ideea inedită îi aparține lui Andrea Agnelli, președintele Asociației Cluburilor Europene, el venind cu această propunere la a 25-a Adunare Generală. Agnelli, care este și președintele lui Juventus, a declarat că o astfel de decizie ar crea un mediu mult mai competitiv în fotbalul european.
Răspunzând la o întrebare din partea unui jurnalist german privind implementarea unei limite salariale, Agnelii a vorbit despre alte variante pentru a se asigura fair play-ul financiar în fotbal.
”Cluburile care se califică în anumite faze ale competițiilor internaționale nu ar avea voie să transfere unele de la altele. Ar îmbunătăți solidaritatea față de alte cluburi. Așadar, nu am mai avea transferuri uriașe între cluburile din Champions League. Discutăm aceste variante”, a declarat Agnelli.

Regula lui Agnelli ar schimba fotbalul pentru totdeauna

O astfel de interdicție ar fi oprit unele dintre cele mai importante transferuri din istoria recentă a fotbalului.
Printre tranzacțiile care nu ar mai fi avut loc se numără transferul lui Neymar de la Barcelona la Paris Saint-Germain sau mutarea lui Mbappe de la Monaco la PSG.
Alte transferuri care nu s-ar mai fi finalizat ar fi fost plecarea lui Pogba de la Juventus la Manchester United sau transferul lui Antoine Griezmann de la Atletico Madrid la Barcelona.
Cluburile din fotbalul european sunt din ce în ce mai preocupate în ultima vreme de menținerea unui echilibru din punct de vedere competițional dar și de găsirea unor modalități de a crește considerabil veniturile. Astfel, s-a discutat recent despre schimbarea formatului UEFA Champions League precum și de crearea unei noi Superligi Europene.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo