Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Oblak, omul din spatele calificării lui Atletico. Ce performanță a reușit să atingă portarul sloven

Cosmin Cioboata

Actualizat 12/03/2020 la 13:55 GMT+2

Atletico Madrid s-a calificat în "sferturile" UEFA Champions League, după ce a învins-o pe campioana en-titre Liverpool, scor 3-2 după prelungiri, chiar pe Anfield Road.

Parada de Oblak en el Liverpool-Atlético de Madrid

Credit imagine: Getty Images

A fost pentru prima oară când Liverpool a pierdut o dublă eliminatorie în Europa, de când Jurgen Klopp se află pe banca tehnică. În același timp, înfrângerea de aseară a fost prima pentru german pe teren propriu, în Champions League.
Alvaro Morata și Marcos Llorente, cu o "dublă", au fost cei care au înscris golurile calificării pentru formația lui Diego Simeone. Cu toate acestea, un alt jucător este responsabil într-o foarte mare măsură de calificarea lui Atletico în faza următoare. Este vorba despre Jan Oblak, goalkeeper-ul sloven care a reușit aseară, probabil, meciul carierei. Portarul de 27 de ani și-a salvat echipa cu foarte multe intervenții miraculoase, la care atât suporterii lui Liverpool, cât și cei ai lui Atletico au stat cu sufletul la gură.
La meciul de pe Anfield, "cormoranii" au expediat 34 de șuturi, dintre care 11 pe spațiul porții. Doar 2 l-au învins pe Oblak.
Oblak a reușit să pareze salvator 9 dintre șuturile trimise pe poartă, devenind goalkpeer-ul cu cele mai multe intervenții din fazele eliminatorii ale sezonului actual de Champions League. În același timp, Oblak a bifat un nou record personal în duelul de aseară: a devenit portarul cu cele mai multe intervenții într-un meci de Champions League din stagiunea curentă, disputat pe Anfield.

Simeone: "Oblak este cel mai bun portar din lume"

La finalul duelului de pe Anfield, Diego Simeone l-a lăudat intens pe portarul său pentru prestația impresionantă care a propulsat-o pe Atletico în sferturile de finală. În plus, tehnicianul spaniolilor l-a comparat pe Oblak cu Messi, din punct de vedere al importanței sale pentru echipă.
“Avem cel mai bun portar din lume, fără îndoială. Tot spun asta de ceva timp. E ca Messi pentru Barcelona. Messi decide meciuri cu jocul lui ofensiv, Oblak le rezolvă cu intervențiile sale.", a spus Simeone.
Ca urmare a prestației sale fantastice de aseară, Jan Oblak a fost numit "Omul meciului".

Adrian a comis o nouă gafă uriașă

Dacă Oblak a reușit un meci excepțional, Adrian, portarul lui Liverpool, se află exact la polul opus.
"Blestemul portarilor" rămâne la Liverpool, iar goalkeeper-ul spaniol l-a făcut în unele momente regretat inclusiv pe Karius. Gafa uriașă din partida cu Chelsea a fost completată de alte inexactități, miercuri seară. Totul a culminat cu eroarea din minutul 97.
Adrian a degajat greșit, punându-i mingea pe tavă lui Joao Felix. Acesta a pasat simplu pentru Llorente, al cărui șut, deși slab, a fost fără speranțe pentru Adrian, care a asistat neputincios cum mingea se scurge spre colțul lung.
A fost a patra eroare decisivă a lui Adrian în acest sezon, ibericul demonstrând că nu are calitățile necesare pentru a fi al doilea portar la un club de talia lui Liverpool. Din fericire pentru "cormorani", Alisson va reveni după derby-ul cu Everton. Va fi însă prea târziu, pentru o echipă rămasă fără vreun obiectiv, în condițiile în care titlul este ca și câștigat de "cormorani".
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo