Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi și Dembele au adus victoria Barcelonei la Juventus. Man United, spectacol total cu Leipzig

Vlad Dumitrescu

Actualizat 28/10/2020 la 23:55 GMT+2

Barcelona s-a impus la Juventus cu 2-0 grație golurilor marcate de Ousmane Dembele și Lionel Messi, în derby-ul acestei runde din UEFA Champions League.

Ousmane Dembele

Credit imagine: Getty Images

Barcelona venea la Torino după o victorie clară cu Ferencvaros în prima etapă din grupele UEFA Champions League, însă acel succes a fost umbrit de înfrângerea din El Clasico și mai ales de demisia președintelui Josep Maria Bartomeu.
Așadar mai multe zile tumultoase pentru catalani care sunt nevoiți să aștepte noile alegeri pentru a vedea cum va arăta noua eră pentru club. Soarta lui Koeman pare pecetluită în condițiile în care fiecare dintre candidații pentru funcția de președinte are propriul antrenor în minte pentru noul proiect. Totuși, câștigarea Champions League ar putea fi un argument în favoarea olandezului iar un succes la Juventus era primul pas în această direcție.
Astfel, catalanii au început tare meciul de la Torino și după o perioadă de dominare, Ousmane Dembele a deschis scorul în minutul 14. Un superb al francezului, care i-a luat locul senzației Ansu Fati, a fost deviat fără ca Szczesny să aibă vreo șansă.
După deschiderea de scor, Juventus a preluat controlul și cele două goluri anulate pentru offside ale lui Alvaro Morata stau mărturie că italienii au fost constant periculoși pentru poarta lui Neto, fără însă să concretizeze (regulamentar) ocaziile create.

Alvaro Morata, ghinionistul serii

Un început de repriză secundă la fel de bun ca prima parte nu a adus un gol pentru Barcelona, dar a adus o reușită pentru italieni. Cuadrado i-a pasat lui Morata. Care a marcat din nou. Dar din nou a fost offside. Spaniolului nu i-a venit să creadă: trei goluri anulate. Nu a fost seara lui.
Catalanii au jucat însă excelent în continuare, iar ocazia ratată flagrant de Rabiot în minutul 70 după o pasă excelentă a lui Alvaro Morata îl va bântui pe francez: a trimis mult pe lângă poartă când ar fi putut recentra, cu siguranță.
Pe finalul partidei Ansu Fati a fost faultat flagrant în partidă iar Messi a transformat fără probleme penalty-ul pentru a asigura victoria catalanilor la Torino.

Manchester United - RB Leipzig 5-0. Rashford și Greenwood, spectacol total

Cine ar fi crezut că după un 0-0 absolut plictisitor în weekend, Chelsea și Manchester United vor face scorurile serii. După ce echipa lui Lampard s-a impus cu 4-0 la Ferencvaros, diavolii au repetat scorul cu liderul din Bundesliga, RB Leipzig.
Mason Greenwood a devenit al doilea cel mai tânăr marcator din istoria lui Manchester United în Champions League când a deschis scorul în prima repriză iar echipa lui Solskjaer părea să funcționeze foarte bine cu rombul de la mijlocul terenului și cu un duo format din Martial și Greenwood în atac.
A intrat în repriza a doua Rashford și deși Leipzig a avut perioade de dominare, englezul a avut alte idei: un hattrick al său și o reușită a lui Martial din penalty au rezolvat soarta partidei și a oferit lui United o victorie mare, împotriva unei echipe extrem de valoroase.

Rezultatele serii în Champions League

  • Basaksehir - PSG 0-2
  • Krasnodar - Chelsea 0-4
  • Club Brugge - Lazio 1-1
  • Dortmund - Zenit 2-0
  • Ferencvaros - Dinamo Kiev 2-2
  • Manchester United - RB Leipzig 5-0
  • Sevilla - Rennes 1-0
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo