Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Paolo Maldini nu a trecut peste rezultatul finalei din 2005 cu Liverpool: "Este dureros"

Irina Aldea

Publicat 17/10/2019 la 16:27 GMT+3

Paolo Maldini a acordat un interviu pentru UEFA în care a vorbit despre relația lui cu Milan, dar și despre finalele de Champions League din 2005 și 2007, în care AC Milan s-a luptat pentru marele trofeu cu Liverpool, actuala campioană din UCL.

Paolo Maldini

Credit imagine: Getty Images

Maldini are o istorie întreagă cu AC Milan, asta pentru că la clubul italian a existat, începând din 1954, câte un Maldini pentru fiecare campanie a echipei. Primul a fost Cesare Maldini, care a disputat 386 de meciuri în tricoul lui AC Milan. A urmat Paolo Maldini, care a jucat întreaga lui carieră la același club, bifând 901 prezențe, 33 de goluri și 24 de assist-uri, ocupând poziția de fundaș.
În prezent, la AC Milan este Daniel Maldini, care evoluează pentru echipa U17. Înainte de Daniel a fost și Christian Maldini, care acum nu are echipă. "Au fost puțini anii din 1954 în care un Maldini nu a fost parte din AC Milan. Primul a fost tatăl meu, apoi eu, apoi copiii mei. Un lucru frumos la Milan este că astfel de lucruri pur și simplu se întâmplă. Relația mea cu acest club s-a născut în 1978 și încă nu s-a încheiat. Faptul că cel puțin un membru al familiei Maldini a avut legătură cu acest club încă din 1950 spune totul", a spus Paolo Maldini pentru UEFA.

Paolo Maldini: "Golul din finala UCL din 2005 rămâne cel mai frumos"

Paolo Maldini a vorbit și despre finalele de Champions League din 2005 și 2007. În 2005, la Istanbul, AC Milan a cedat în fața lui Liverpool cu 3-2 la penalty-uri, după ce la sfârșitul minutelor regulamentare se terminaseră 3-3. Pentru Milan au marcat la acea vreme Maldini și Crespo de două ori.
"Rămâne cel mai rapid și mai frumos gol chiar dacă poartă o dramă în amintirea mea. Fotbalul este surprinzător și lucrurile nu pot fi niciodată luate pentru totdeauna. Până la urmă, de aceea este frumos acest sport. Ceea ce este amuzant este că am jucat opt finale și am câștigat cinci, dar pe asta mi-o amintesc cel mai bine, a lăsat o urmă importantă în amintirea mea. Am fost favoriți, am jucat mult mai bine, am fost mereu periculoși și este cu adevărat dureros să-mi amintesc de rezultat", a spus Paolo Maldini.
Maldini a mai vorbit și despre finala din 2007, pe care AC Milan a câștigat-o de data aceasta: "Am luat atunci atât de multe analgezice, îmi amintesc foarte puțin din acel meci, începutul, golurile lui Inzaghi, sfârșitul și puțin din petrecere. L-am întrebat pe antrenor trei zile după aceea dacă am câștigat sau am pierdut".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo