Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pedri a costat doar 5 milioane de euro, dar Barcelona va cheltui o avere cu el, din bonusuri

Cristian Mihală

Actualizat 29/10/2020 la 11:30 GMT+2

Pedri, noul puști minune al Barcelonei, a costat doar 5 milioane de euro. Totuși, catalanii vor trebui să mai achite 25 de milioane de euro sub forma unor bonusuri. Acestea vor fi accesate fără probleme, evoluțiile jucătorului de 17 ani fiind impresionante.

Pedri, într-un duel cu Bonucci și Cuadrado

Credit imagine: Eurosport

Ajuns pe Camp Nou în această vară, pentru doar 5 milioane de euro, Pedri nu doar că a devenit o variantă pentru primul "11" al catalanilor, dar pare să reprezinte, alături de Ansu Fati, viitorul Barcelonei.
"Semnătura deceniului", a titrat azi Marca, vorbind despre super-afacerea făcută de Barcelona: l-a achiziționat cu doar 5 milioane de euro pe un fotbalist care va deveni fără îndoială un jucător cheie în reconstrucția clubului. Totuși, lucrurile nu stau chiar așa: cu siguranță catalanii au fost extrem de inspirață să îl achiziționeze, dar vor trebui să mai achite către Las Palmas 25 de milioane de euro, sub formă de bonusuri. O spune chiar Rocco Maiorino, fostul director sportiv al grupării care l-a descoperit pe fotbalist.
"Dacă clubul nu ar fi avut dificultăți financiare, această mutare nu ar fi avut loc în vară. L-am ascultat pe Ramon Planes și m-am gândit că va fi ideal pentru Barcelona. Într-un amical împotriva lui Betis, în pre-sezon, Bakero a venit să-l vadă și am negociat transferul în august. L-am vândut cu 5 milioane, dar există multe bonusuri, astfel că s-ar putea ajunge la 30 de milioane. Las Palmas deține și un procent în cazul unei viitoare vânzări", a anunțat Rocco Maiorino pentru sport.es.

Juventus - Barcelona 0-2 | Pedri își asumă responsabilități enorme pentru vârsta lui

În ciuda vârstei, Pedri și-a asumat rolul de lider în teren, chiar dacă din punct de vedere al personalității e un tip timid și e foarte tăcut în vestiar. Calitățile lui sunt indiscutabile, iar un alt mare avantaj e faptul că poate evolua pe mai multe posturi. În general a fost folosit în benzi (mai ales în stânga), dar a jucat și "9" fals și chiar inter stânga.
"Încă de la prima sesiune de antrenament am văzut că este special. Cu cât a trecut mai mult timp și l-am observat, cu atât am înțeles că avem de-a face cu un băiat inteligent, care nu greșește aproape niciodată, indiferent de poziție sau situație. Și-a făcut treaba excelent, nu a fost deloc dificil să-l integrăm în echipă, în ciuda vârstei. Încă nu are personalitatea de a fi lider, este născut în noiembrie 2002, dar toată lumea de pe teren îl căuta cu pase. În momente de dificultate, colegii săi sperau ca el să iasă la rampă, să decidă meciurile", a spus Maiorino.
Evoluția de aseară, cu Juventus, a fost una impresionantă. Messi a reușit un gol și un assist, dar toți ochii au fost ațintiți spre Pedri, care a reușit câteva faze care i-a făcut pe spanioli să îl compare cu Zidane.
"Dacă ar fi fereastră de transferuri și marile cluburi ar dori să îl transfere, Pedri ar valora greutatea lui în aur. Face tot ce vrea pe banda stângă, e copleșitor pentru orice adversar. Se mișcă natural și pare că evoluează de ani de zile la cel mai înalt nivel, pe același post", scriu, exaltați, jurnaliștii de la Mundo Deportivo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo