Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, convins că TAS îi va da dreptate lui City

Vlad Dumitrescu

Actualizat 06/07/2020 la 07:26 GMT+3

Pep Guardiola a fost asigurat de conducerea lui City că echipa va juca sezonul viitor în UEFA Champions League.

Pep Guardiola

Credit imagine: SID

”Suntem pregătiți pentru TAS și am multă încredere și sunt convins că vom putea să jucăm în Champions League sezonul viitor”, a afirmat Guardiola.
”Bineînțeles că vrem să fim acolo iar pe 13 iulie vom ști rezultatul. Toți cei care sunt la club, jucătorii, staff-ul, pot continua să crească aici în următorii ani

Manchester City vs UEFA, moment de răscruce în fotbalul european

14 Februarie 2020. UEFA anunță că Manchester City este exclusă din Champions League pentru 2 sezoane și trebuie să plăteasca o amenda de 30 milioane de euro din cauza incălcării reglementărilor FFP.
Sancțiune este fără precedent, dacă ținem cont de faptul că de la introducerea regulilor FFP în 2011, UEFA a demonstrat o atitudine îngăduitoare față de cluburile “mari” ale continentului. Odată cu infuzia de capital a șeicului Mansour în 2008, Manchester City s-a transformat treptat într-o forță a fotbalului.
Conform rapoartelor financiare prezentate de club, începând cu anul 2008, Mansour a investit suma de 1.3 miliarde euro, investiții care s-au materializat în: una din cele mai moderne academii la nivel mondial, un stadion și infrastructură moderne, o echipă competitivă în Premier League și la nivel continental, cu profit financiar în ultimii ani.

Investigația UEFA împotriva lui Manchester City

Investigația începută de UEFA în primăvara lui 2019 se axează anume pe faptul că multe din contractele de sponsorizare declarate de către Manchester City au fost supraevaluate sau semnate cu companii terțe, afiliate familiei Mansour, astfel fiind încălcate reglementările FFP. Perioada în care au fost depistate nereguli este 2012 – 2016.
În mai 2014, clubul Manchester City a ajuns la o înțelegere cu UEFA, ca urmare a unei investigații similare. Clubul a fost obligat să plătească suma de 60 milioane euro (redusă eventual la 20 milioane) și să modifice numărul jucătorilor declarați pe lista Champions League de la 25 la 21. Atunci se părea că aceasta este ultima sancțiune care va fi impusă clubului englez de UEFA.
În toamna anului 2018, ziarul german Der Spiegel publică o serie amplă de articole, bazate pe informațiile și documentele obținute de Football Leaks, în care sunt specificate multiple scheme frauduloase folosite de Manchester City.
Clubul ar fi falsificat contractul de sponsorizare cu Etihad, aceștia plătind doar 10 milioane de euro din totalul de 70, restul sumei fiind acoperit de compania Abu Dhabi United Group, firmă care aparține Șeicului Mansour.
Drepturile de publicitate a jucătorilor ar fi fost transferate de club unor companii offshore care au legătură cu persoane apropiate conducerii lui Manchester City, așa numitul “Project Longbow”.
Clubul ar fi plătit doar o parte din salariile mai multor jucători și a lui Roberto Mancini prin intermediul contractelor semnate de aceștia cu companii terțe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo