Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Performanța reușită de Coman în finala UCL! Doar Messi l-a întrecut pe francez

Vlad Dumitrescu

Actualizat 24/08/2020 la 07:44 GMT+3

Bayern Munchen a cucerit al șaselea trofeu Champions League din istoria clubului iar decisiv pentru bavarezi a fost francezul Kingsley Coman.

Kingsley Coman a marcat golul decisiv pentru Bayern Munchen

Credit imagine: Getty Images

Kingsley Coman, despre care se spune deja că a fost lăsat mult prea ușor să plece de Juventus (similar cu cazul lui Thierry Henry), a marcat cel mai important gol al carierei în minutul 60. Atacantul francez a reluat excelent cu capul din careu, după o centrare ideală expediată de Joshua Kimmich.
Coman, cel care a fost crescut chiar la academia lui PSG, rivala lui Bayern din finala UEFA Champions League, are parte de momente extraordinare la Bayern Munchen. Cu titlul deja cucerit, francezul a reușit acum să câștige și trofeul UCL la doar 24 de ani.

Recordul lui Kinglsey Coman

Evoluția sa excelentă din marea finală de la Lisabona nu a trecut pe sub radarul oficialilor UEFA. La doar 24 de ani și 71 de zile, Kinglsey Coman a devenit al doilea cel mai tânăr jucător din istorie care a fost numit omul meciului într-o finală UEFA Champions League din 2000 în prezent.
Doar Lionel Messi l-a depășit pe Kinglsey Coman. Argentinianul a fost numit, la 23 de ani, omul meciului în finala câștigată de Barcelona în fața lui Manchester United pe Wembley în 2011.

Coman, urmărit de ghinion

Kinglsey Coman a ratat 62 de meciuri la Bayern din cauza accidentărilor de când a ajuns în Bavaria la începutul sezonului 2016/2017.
După două accidentări serioase la ligamente sezonul trecut, Coman a declarat că se va retrage dacă va fi nevoie să se opereze din nou.
“A fost un an foarte dificil (n.r. 2018). Când mă accidentez, parcă este sfârșitul lumii pentru mine. Sper că nu trebuie să mai trec prin ceea ce am trecut. Ajunge! Nu voi accepta o a treia operație, asta ar însemna că piciorul meu nu este făcut să reziste la acest nivel. O să duc o altă viață, o viață în anonimat”, a povestit atunci Coman pentru TF1, cel care are în palmares un titlu în Ligue 1, o cupă și o cupă a Ligii cu PSG, două titluri în Serie A, cinci titluri în Bundesliga și UEFA Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo