Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Planurile controversate ale UEFA pentru finala Champions League. Câți spectatori vor fi la Istanbul

Vlad Dumitrescu

Publicat 05/05/2021 la 19:40 GMT+3

Autoritățile din Turcia, alături de oficialii UEFA, au început deja să facă planuri pentru a permite ca finala UEFA Champions de la Istanbul să se joace cu spectatori în tribune.

Manchester City zieht ins Finale der Champions League ein

Credit imagine: Getty Images

Planul UEFA este clar: Manchester City și adversara sa din finală (Real Madrid sau Chelsea) vor primi fiecare câte 4.000 de bilete pentru ca fanii celor două cluburi să participe la finala de la Istanbul.
Autoritățile din Turcia colaborează cu oficialii UEFA pentru ca în total la meci să fie prezenți 25.000 de oameni, adică o treime din capacitatea de 76.000 de locuri a stadionului Ataturk.
Însă un astfel de plan ar distruge complet eforturile Marii Britanii de a opri pandemia de COVID-19, mai ales dacă Chelsea va fi ce-a doua echipă care va merge la Istanbul, au avertizat politicienii și experții britanici în sănătate publică.

Turcia, grav afectată de pandemia de coronavirus

Turcia - care se află în carantină până pe 17 mai - are o rată a infectării de 12 ori mai mare decât Marea Britanie, cu 370 de cazuri la milion, față de 30 la britanici. Ieri, au fost confirmate 31.200 de noi cazuri de coronavirus, față de doar 2000 în Regatul Unit.
În acest moment, cetățenii britanici nu au voie să călătorească în afara țării dacă nu este pentru motive esențiale, însă acest lucru se va schimba începând cu 17 mai, atunci când Ministerul de Externe va permite cel mai probabil britanicilor să meargă în țările cu rata de infectare scăzută.
Turcia însă nu va face parte din această listă, fiind una dintre cele mai lovite națiuni din Europa în acest moment, iar vaccinarea merge destul de început. Astfel că și în situația în care ar călători cineva, persoanele respective ar trebui să stea în izolare 10 zile la întoarcerea în Marea Britanie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo