Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Planurile pentru extinderea Champions League, în impas. Care sunt cererile cluburilor

Vlad Dumitrescu

Actualizat 31/03/2021 la 17:02 GMT+3

Cluburile europene încearcă să obțină un control mai mare asupra veniturilor din UEFA Champions League.

Players of Bayern Munich celebrate at the end of the UEFA Champions League final football match between Paris Saint-Germain and Bayern Munich at the Luz stadium in Lisbon, Portugal on August 23, 2020

Credit imagine: Getty Images

Cele mai importante cluburi din Europa au demarat o campanie pentru a obține un control mai mare asupra veniturilor și felului în care este organizată UEFA Champions League.
A existat un consens general privind planurile UEFA de a schimba formatul competiției începând cu 2024, până la 36 de cluburi care vor juca, în total, cu 100 de meciuri mai mult. Actuala formă a fazei grupelor va fi eliminată pentru o a se forma o singură ligă, cu toate echipele.
Ultimele discuții dintre cluburi și UEFA se concentrează pe o companie comună creată de UEFA și cluburi pentru a gestiona drepturile de difuzare, comerciale și de marketing ale competiției.

Cluburile europene, în conflict cu UEFA

UEFA spera să se ajungă la un acord de principiu chiar astăzi pentru ca votul final să aibă loc luna viitoare. Însă Asociația Cluburilor Europene (ACE), care reprezintă 246 de cluburi europene și este condusă de președintele lui Juventus, Andrea Angelli, susține că dorește să discute despre structura de guvernare pentru competiție înainte să aprobe noul format.
Planul UEFA de extindere a Champions League a venit în contextul mai multor discuții privind formarea de către cluburi a unei SuperLigi Europene în care UEFA nu ar fi implicată.
Cluburile deocamdată au un rol pur consultativ privind gestionarea competiției însă odată cu noul format ele speră să obțină noi puteri și, probabil, venituri mai mari, ceea ce ar însemna o schimbare majoră în relația cu UEFA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo