Fotbal
Champions League

Premier League și-ar putea pierde al patrulea loc automat în grupele UEFA Champions League

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

minge

Credit imagine: Getty Images

DeVlad Dumitrescu
09/10/2019 la 11:10

Premier League, alături de alte campionate puternice din Europa, și-ar putea pierde al patrulea loc automat în grupele UEFA Champions League. Despre acest subiect se va discuta la Londra la o întâlnire a European Leagues de săptămâna viitoare.

Lars-Christer Olsson, președintele European Leagues, o organizație care reprezintă 900 de cluburi din 32 de campionate, a declarat că este în favoareaeliminării unui loc automat pentru principalele patru campionate din Europa. Olsson a criticat și propunerile lui Andrea Agnelli, președintele lui Juventus, de a extinde UEFA Champions League.

Angelii dorește ca Champions League să treacă de la opt grupe de patru echipe la șase grupe de câte șase. Astfel, fiecare echipă va juca 10 meciuri în loc de șase.

Champions League

Lucescu a vorbit, în sfârşit, despre scandalul cu Guardiola, din 2008: "O discuţie foarte tare!"

ACUM 11 ORE

Agnelii speră ca Champions League să meargă pe un model de competiție cu promovare și retrogradare. Olsson, a cărui organizație apără interesele campionatelor naționale, nu este de acord și consideră că un astfel de model ar ”lua oportunitățile pentru alții”.

Suedezul dorește în schimb un model în care calificarea în Champions League este bazată doar pe performanțele interne. ”Aceste patru poziții pentru principalele campionate trebuie puse la îndoială pentru că iau oportunitățile altora”, consideră el.

”Ar fi mai bine să aibă trei locuri fixe iar al patrulea să treacă prin play-off. Cred că ligile mari nu au de ce să se plângă dacă vor fi tratate la fel. Sunt pregătite să participe la această discuție”, a afirmat Olsson.

”Cluburile nu ar trebui să aibă avantaj pentru ce au făcut în trecut. Nici nu cred că ar trebui ca marile campionate – Anglia, Spania, Italia și Germania – să aibă patru echipe direct în grupe. De asemenea, coeficientul istoric ar trebui eliminat complet”, a declarat el.

”Ar trebui înlocuit. Trebuie să ne uităm la distribuția financiară iar mesajul nostru este că plățile de solidaritate pentru cluburile mici ar trebui să crească. Până la 25% din fonduri ar trebui să ajungă acolo”, a afirmat suedezul.

Champions League

Cum au trăit jucătorii lui Klopp finala de la Istanbul, câștigată de "strămoșii" lor de pe Anfield

ACUM 17 ORE
Champions League

Crăciunescu își amintește de finala Ajax - Milan. De ce a fost aproape să-l elimine pe van Gaal

ACUM O ZI
Subiecte asemănătoare
FotbalChampions League
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Premier League

"Am fost amenințat cu moartea! Veneau mesaje din întreaga lume" Dezvăluirea făcută de Caballero

PESTE 23 MINUTE

Ultimele videoclipuri

Fotbal

#DORdeSPORT Interviu cu Mihai Rotariu

00:23:21

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe