Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG, calificare în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Neymar s-a bucurat ca Haaland

Cristian Mihală

Actualizat 11/03/2020 la 23:53 GMT+2

PSG s-a calificat în sferturile de finală ale Champions League, după ce a trecut cu 2-0 în returul optimilor de Dortmund. În tur, în Germania, formația lui Favre se impusese cu 2-1.

PSG gegenn BVB

Credit imagine: Getty Images

Deși a avut mari probleme de lot (Meunier, Thiago Silva, Verratti și Mbappe), Tuchel a reușit să alinieze o formație competitivă și foarte echilibrată în fața unui adversar extrem de ofensiv, care marchează goluri indiferent de adversari.
Francezii au interpretat însă o partitură perfectă, ajutați însă și de forma fantastică în care se află Di Maria, probabil omul meciului.
Scorul a fost deschis după 28 de minute în care PSG a presat constant poarta lui Burki. La o lovitură de colț de pe partea dreaptă, Di Maria a centrat perfect pentru Neymar, care, nemarcat, a înscris nestingherit cu capul, din interiorul careului mic.
Neymar a marcat miercuri seară al 35-lea gol al său în Champions League, egalându-l pe Cavani în clasamentul golgheterilor all-time al competiției (pe locul 15).
Neymar a imitat bucuria lui Haaland de la goluri, după ce a înscris împotriva lui Dortmund. De altfel, pe stadion fanii francezi au arborat un banner pe care era inscripționat mesajul Mbappe > Haaland. Răcit, starul francez a fost doar rezervă în confruntarea contra nemților, intrând pe teren în partea secundă.
Golul brazilianului a reprezentat a 400-a reușită a carierei, atât pentru echipele de club, cât și pentru naționala Braziliei.
În prelungirile primei reprize, pe un contra-atac al gazdelor, Di Maria l-a găsit excelent în dreapta pe Sarabia, al cărui șut-centrare a fost deviat în poartă de Bernat.
Fundașul stânga al lui PSG a fost, de altfel, omul primei reprize de pe Parc des Princes.
În a doua repriză, în ciuda faptului că Dortmund a echilbirat mult jocul, nu a reușit să își creeze multe ocazii în adevăratul sens al cuvântului. Cea mai mare oportunitate de a marca le-a aparținut tot francezilor, prin Di Maria, care a executat aproape perfect o lovitură liberă.
Pe final, Favre a forțat cu Brandt și cu puștiul Reyna, lucru care a arătat încă o dată diferența dintre cele două formații. În timp ce gazdele au apelat la Mbappe, lotul lui Dortmund nu e atât de puternic încât să asigure soluții viabile de pe bancă, cel puțin la acest nivel.
PSG merge astfel din nou în sferturile Champions League, fază de care francezii, deși dispun de o serie de vedete world class, nu reușesc să treacă de ani buni.
În ciuda faptului că partida de la Paris s-a jucat cu porțile închise, din cauza coronavirusului, fanii francezi au creat o atmosferă de zile mari pe străzile din capitala Hexagonului. "Singurul nostru virus este PSG", au scandat, printre altele, ultrașii.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo