Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG - Manchester City 1-2, semifinale Champions League | Analiza lui Guardiola

Cristian Mihală

Publicat 29/04/2021 la 08:06 GMT+3

Pep Guardiola e extrem de mulţumit de modul în care a arătat City în a doua repriză a deplasării de la Paris, cu PSG, scor 2-1 pentru englezi, dar atrage atenţia că încă nu s-a decis calificarea.

Angel Di Maria (PSG) face à Manchester City

Credit imagine: Getty Images

PSG - Manchester City s-a încheiat, miercuri seara, cu scorul de 1-2, în manșa tur a celei de a doua semifinale din Liga Campionilor. Parizienii au condus la pauză cu 1-0, dominând categoric prima repriză. "Cetățenii" au întors scorul, cu o repriză secundă de excepție. La final, Guardiola a explicat de ce echipa sa a arătat atât de "domestic" în prima parte şi a dezvăluit ce s-a schimbat la pauză şi de unde a venit metamorfoza lui Kevin De Bruyne&Co.
"Câteodată ai nevoie să fii mai relaxat pentru a obţine ce vrei. În prima parte am jucat puţin crispat, pentru că ne era teamă că vom pierde mingea şi îi vom lăsa să plece pe contra-atac. Nu e uşor, când îi ai în faţă pe Mbappe, Neymar şi Di Maria. Apoi, am fost mai agresivi şi am reuşit să marcăm. Am învins, în cele din urmă cu 2-1 şi sunt foarte fericit pentru ce am jucat în a doua repriză. Dar suntem abia la jumătatea drumului, mai e un meci de 90 de minute pe Etihad şi orice se poate întâmpla", a spus Guardiola la final, citat de BBC.

PSG - City 1-2, semifinale Champions League | Guardiola: "Nu avem multă experienţă"

Prestaţia mai puţin convingătoare din prima parte a duelului de pe Parc des Princes a fost pusă de tehnicianul catalan şi pe lipsa de experienţă a jucătorilor săi la acest nivel. Chiar dacă e de ani buni o forţă, City mai jucase până în prezent o singură semifinală de Champions League. An de an, "cetăţenii" sunt creditaţi cu şanse mari la trofeu, astfel că presiunea e uriaşă.
"Acest club nu are multă experienţă la acest nivel, de aici poate şi prima parte mai puţin convingătoare. Dar partida asta ne va ajuta mult. Contra lui Dortmund, am primit gol şi am revenit, azi am făcut la fel. Facem lucrurile aşa cum ştim şi semnalele sunt pozitive", a mai spus Pep.
Manchester City are 18 victorii la rând în toate competiţiile, departe de Etihad. În ultimele 21 de partide jucate în deplasare, "cetăţenii" au 19 victorii şi două egaluri.
Pentru City, urmează duelul cu Palace, din Premier League (sâmbătă, 14:30, Eurosport 1), unde Guardiola îşi va permite să odihnească mai mulţi titulari. Laporte, Fernandinho, Sterling, Ferran Torres, Aguero sau Jesus nu au bifat vreun minut aseară, astfel că mai mult ca sigur vor fi utilizaţi în weekend.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo