Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid - Șahtior Donetsk 2-3. Ucrainenii au produs surpriza săptămânii, în Spania

Vlad Dumitrescu

Actualizat 22/10/2020 la 07:52 GMT+3

Real Madrid a pierdut în fața lui Șahtior Donetsk în prima etapă din grupele UEFA Champions League, în ciuda revenirii din repriza a doua.

Șahtior Donetsk

Credit imagine: Getty Images

Zinedine Zidane a declarat că meciul cu Barcelona din weekend nu îi va afecta atitudinea față de meciul cu Șahtior Donetsk din grupele UEFA Champions League, dar cine l-ar putea crede când Karim Benzema a luat loc pe bancă iar Sergio Ramos a urmărit partida din tribune.
Drept urmare, Real Madrid a fost o umbră în prima repriză din meciul de pe Estadio Alfredo di Stefano. Marcelo și Asensio au combinat periculos în primele minute ale partidei, dar aceea a fost singura fază periculoasă a madrilenilor. Șahtior s-a arătat mulțumită să stea retrasă, să absoarbă presiunea gazdelor și să fie letală pe contraatac. De cealaltă parte, Real a fost o echipă fără ritm sau energie și mai ales fără idei în atac. Jovic a ratat singura lui ocazie.
O strategie ideală având în vedere ce a adus. Prima dată Tete a deschis scorul în minutul 23, Raphael Varane a dublat avantajul gazdelor după o respingere a lui Courtois 10 minute mai târziu pentru ca același Tete să asigure un assist de vis, cu călcâiul, pentru Solomon în minutul 42. Real a încheiat în genunchi o repriză în care nu a existat.

Remontada lui Real a venit prea târziu

Probabil cea mai evidentă schimbare din istoria fotbalului: Zidane l-a înlocuit la pauză pe Rodrygo cu Benzema, dar nu francezul a fost cel care a schimbat cursul jocului. Modric a reușit în minutul 54 un șut absolut impecabil, mingea ajungând chiar în colțul porții apărate de Trubin, de la 25 de metri.
Doar cinci minute mai târziu, în ciuda a două ocazii mari ratate de Șahtior, tot Real a fost cea care a marcat. Proaspăt intratul Vinicius a profitat de o ezitare a lui Marlos, l-a deposedat în fața careului și a șutat de la marginea careului pentru a aduce spaniolii la o diferență de doar un gol.
Real Madrid, care nu mai primise trei goluri în prima repriză în Champions League de când a jucat cu Lyon în 2005, a continuat atacurile la poarta ucrainenilor. Deși oaspeții au ratat la rândul lor o ocazie uriașă prin Tete, madrilenii au fost cei care au controlat ulterior partida, fără a-și crea însă ocazii importante.
Meciul a curs în aceeași direcție, cu Real Madrid atacând în valuri și Șahtior mulțumindu-se cu contraatacurile care nu au mai avut parcă aceeai intensitate constantă ca în prima repriză. Totuși, victoria aparține lui Șahtior, un rezultat istoric pentru o echipă care a venit la Madrid decimată de accidentări și cazuri de COVID-19.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo