Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronaldo vs Real, posibil duel în sferturile Ligii! În semifinale CR7 l-ar putea întâlni pe Messi

Ion Alexandru

Actualizat 10/07/2020 la 14:32 GMT+3

Astăzi a avut loc la Nyon tragerea la sorți a sferturilor de finală din Uefa Champions League. Dacă va trece de Lyon în optimi, Juventus va urma să dea piept în sferturi cu Manchester City sau Real Madrid. Dacă Juventus și Real se vor califica, Cristiano Ronaldo ar putea fi adversarul echipei la care a petrecut cea mai glorioasă perioadă din cariera sa.

Cristiano Ronaldo şi Juventus au parte de un traseu teribil în drumul spre finala Champions League

Credit imagine: Getty Images

articol scris de Nicu Alexandru Savin
Primul sfert de finală din acest sezon de Champions League le va aduce față în față pe câștigătoarele din dublele Juventus-Lyon și Manchester City-Real Madrid. În ambele cazuri echipele mai au de disputat manșele retur. Lyon merge la Torino la adăpostul unui 1-0 din tur, dar ”bianconerii” sunt totuși favoriți la calificare, ținând cont că francezii nu au mai jucat un meci oficial din luna martie, campionatul din Hexagon fiind întrerupt din cauza pandemiei de Covid-19.
În cealaltă dispută, cei de la Manchester City pornesc ca mari favoriți, după ce s-au impus în tur cu 2-1 pe Santiago Bernabeu. Calificarea nu este totuși jucată, Realul arătând o formă foarte bună de la reluarea campionatului, iar faptul că "cetățenii" nu vor avea sprijinul fanilor ar putea fi un motiv de îngrijorare pentru formația lui Pep Guardiola.

Ronaldo ar putea da piept cu fosta sa echipă, Real Madrid

Astfel, Cristiano Ronaldo s-ar putea duela cu foștii săi colegi de la Real Madrid. Deși este greu de crezut că se va întâmpla acest lucru, există totuși această șansă, ca cel mai bun marcator din istoria clubului "blanco", să joace contra fostei sale echipe în sferturile de finală ale competiției. Plecat în urmă cu două sezoane la Juventus, Cristiano Ronaldo este în continuare regretat de fanii madrileni și ar fi interesant o confruntare între el și cei care i-au fost colegi de echipă atâta timp.

Un nou duel Ronaldo-Messi în Champions League?

Spre deosebire de anii trecuți, astăzi s-au stabilit și împerecherile din semifinalele competiției. Așadar dacă va trece de Napoli (1-1 în tur), Barcelona ar urma să întâlnească în sferturi cel mai probabil pe Bayern Munchen, care are o misiune ușoară în returul din optimi după ce a învins-o pe Chelsea cu 3-0 în turul de la Londra.
Ulterior, câștigătoarea acestui sfert de finală, va da piept în semifinale cu câștigătoarea primului sfert (Juventus/Lyon vs Manchester City/Real Madrid). Acest lucru face să existe posibilitatea ca Barcelona s-o întâlnească pe Juventus în careul de ași al competiției, ceea ce ar însemna un nou duel direct între Messi și Cristiano Ronaldo, cei mai buni fotbaliști din lume din ultimii 15 ani.
În fine, pe partea cealaltă de tablou lucrurile sunt mai clare. Atletico Madrid va întâlni pe Leipzig în sfertul cu numărul doi, iar cine va merge mai departe din această dispută se va duela cu Atalanta sau PSG, combatantele ultimului sfert de finală, pentru un loc în ultimul act.
Meciurile din sferturi și din semifinale ale aceastei ediții de Uefa Champions League se vor disputa într-o singură manșă, fără spectatori, în Portugalia, la Lisabna.
Iată programul Champions League 2019-2020
  • Sferturile de finală: 12, 13, 14 și 15 august;
  • Semifinalele: 18 și 19 august;
  • Finala: 23 august.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo