Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a încheiat ședința UEFA! Ceferin, atac vehement la cluburile fondatoare din Super Liga Europeană

Nicu Savin

Actualizat 19/04/2021 la 18:29 GMT+3

Cu puțin timp în urmă s-a încheiat ședința extraordinară a UEFA, în care s-a votat noul format al Champions League și în care s-a hătărât ca forul european să se opună prin toate mijloacele înființării Super Ligii Europei.

Aleksander Ceferin, UEFA-Präsident

Credit imagine: Getty Images

Ședința UEFA s-a încheiat cu puțin timp în urmă, iar președintele Aleksander Ceferin a ieșit în fața presei și a oferit declarații ample despre ceea ce s-a discutat.
Pe lângă confirmarea modificării formatului Champions League începând cu 2024 (vor fi 36 de echipe și nu vor mai fi grupe, ci fiecare va juca câte 10 partide cu adversari diferiți), șeful forului european a avut o reacție vehementă la adresa celor 12 cluburi care vor să se rupă de sub egida UEFA și să înființeze Super Liga Europei, amenințând încă o dată că vor fi luate măsuri foarte aspre împotriva acestora și a jucătorilor dacă planul va continua.
"Sunt momente dramatice și cruciale. Am început un proiect de modernizare a competițiilor noastre. Am avut sprijinul ECA. Toate cluburile sunt calificate pe merit, nu e ca și cum ar fi un circuit închis. Participarea în Liga Campionilor depinde de rezultate din iarbă. Fotbalul trebuie să fie unit în fața acestei nenorociri cauzate de unele cluburi cu interese particulare. Lumea fotbalului este unită, federațiile sunt unite, societatea este unită. Nu vom permite această schimbare. Este un plan cinic. Jucătorii care participă la această ligă închisă nu vor putea juca la echipele lor naționale.", a declarat Ceferin, citat de as.com.
Este o idee bună această Super Ligă a Europei?
Florentino Perez & Andrea Agnelli

Ceferin îi acuză direct pe Ed Woodward, Florentino Perez și Andrea Agnelli

Președintele UEFA a mers și mai departe și a menționat că ideea înființării Super Ligii Europei este mai veche, menționându-i pe Florentino Perez (președintele lui Real Madrid) și pe Andrea Agnelli (președintele lui Juventus) printre cei care au pus la cale acest plan.
"Ideea Super Ligii a început înainte de COVID. A fost inițiată de mult timp la dorința lui Florentino Perez și Andrea Agnelli. Acest lucru este extrem de narcisist, nu are nicio legătură cu pandemia sau cu orice altceva. Am vorbit cu ei și ne-au cerut întotdeauna mai mult timp de gândire privind noul format din Champions League.
Competițiile noastresunt deschise. Super Liga este o competiție închisă. Este o propunere rușinoasă și egoistă. Este o insultă gravă în fața tuturor iubitorilor de fotbal.", a tunat Ceferin la conferința de presă de după ședința UEFA.
Nici președintele lui Manchester United, ED Woodward, nu a scăpat de critici din partea șefului UEFA: "Ed Woodward m-a sunat joi și mi-a spus că susține reformele din Champions League, cu care a fost de acord, deși era îngrijorat de regula fair-play-ului financiar. Apoi mi-a spus că se va întoarce să vorbească cu mine peste o oră, dar și-a închis telefonul."
picture

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo