Karim Benzema a marcat o "dublă" în meciul de la Madrid și a asigurat calificarea Realului de pe primul loc din grupa B. În aceste condiții, Monchengladbach avea nevoie de o remiză în celălalt meci al grupei, dintre Inter și Șahtior, pentru a avansa în faza următoare de pe locul secund.

Iar speranțele nemților au fost răsplătite. Partida de la Milano s-a încheiat 0-0, iar Gladbach s-a calificat în optimi, alături de Real Madrid.

Champions League
După succesul mini-turneului de la Lisabona, UEFA ia în considerare schimbarea Champions League
17/01/2021 LA 09:59

Meciul dintre Gladbach și Real s-a încheiat mai devreme decât cel dintre Inter și Șahtior, iar jucătorii germani au decis să urmărească finalul de la Milano pe o tabletă, chiar pe stadionul "Alfredo di Stefano" din Madrid.

Scenele în care arbitrul fluieră finalul meciului de la Milano, iar jucătorii lui Gladbach declanșează fiesta au devenit virale.

Monchengladbach, calificată în fazele eliminatorii ale UEFA Champions League după 43 de ani

Monchengladbach s-a calificat în fazele eliminatorii din UEFA Champions League pentru prima oară în ultimii 43 de ani. În acel sezon, nemții au ajuns până în finală, unde au fost învinși de Liverpool, la Roma.

"Suntem pe lună! Trăiesc emoții incredibile pe care nu le pot descrie. Am urmărit meciul lui Inter încă de când am fost înlocuit, dar momentul în care l-am vizionat alături de întreaga echipă a fost incredibil. Astfel de clipe rămân mult timp în memorie", a spus Cristoph Kramer, mijlocașul lui Gladbach.

Toate echipele germane prezente în grupele Champions League s-au calificat în optimi: Borussia Monchengladbach, Bayern Munchen, Borussia Dortmund și RB Leipzig.

Clasamentul grupei B din UEFA Champions League:

  • 1. Real Madrid 10p
  • 2. Monchengladbach 8p
  • 3. Șahtior 8p
  • 4. Inter 6p

Inter, eliminată! Real, calificată! Seara de Champions League în 75 de secunde

Champions League
Marius Avram a vorbit despre scandalul de la Paris, în care Colțescu a fost acuzat de rasism
29/12/2020 LA 17:48
Champions League
Bayern Munchen, mașinăria de fotbal din 2020. Povestea campaniei de vis din UEFA Champions League
26/12/2020 LA 10:52