Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Serge Gnabry și Kingsley Coman, renegații care au ajuns eroii lui Bayern Munchen

Vlad Dumitrescu

Actualizat 24/08/2020 la 13:24 GMT+3

Serge Gnabry și Kingsley Coman au fost instrumentali în succesul lui Bayern Munchen din acest sezon.

Serge Gnabry și Kingsley Coman

Credit imagine: Imago

Bayern Munchen a câștigat pentru a șasea oară în istorie trofeul UEFA Champions League. A fost apogeul revoluției lui Hansi Flick, antrenorul care a preluat frâiele echipei după demiterea în toamna lui 2019 a lui Niko Kovac. Flick a întors cu totul soarta acestui sezon și a reușit să câștige atât Bundesliga cât și Champions League.
Acest succes a venit cu aceiași jucători pe care i-a avut la dispoziție Niko Kovac, ceea ce face reușita antrenorului cu atât mai impresionantă. Totuși, printre jucătorii de clasă ai lui Bayern se numără și două nume care au fost lăsate să plece mult prea ușor de fostele lor cluburi: Serge Gnabry și Kingsley Coman. Primul a reușit un assist și un gol cu Barcelona și o dublă cu Lyon, în timp ce Coman a marcat golul decisiv în finala cu PSG.

Serge Gnabry

”Serge a venit aici să joace, dar deocamdată nu este la nivelul la care trebuie”, declara Tony Pulis în 2015, antrenor pe atunci la West Bromwich Albion, despre Serge Gnabry. La scurt timp, germanul a fost trimis înapoi la Arsenal pentru ca apoi tunarii să îl vândă pentru doar 4 milioane de lire la Werder Bremen în 2016.
Gnabry a ajuns la Arsenal la 16 ani fiind transferat de la clubul din orașul său natal, VfB Stuttgart, în 2011 pentru 100.000 de lire. Arsene Wenger era convins că Gnabry o să ajungă mare și doar la un an distanță i-a oferit și debutul. Gnabry a debutat la prima echipă în septembrie 2012, înlocuindu-l pe Oxlade-Chamberlain pentru ultimele 18 minute ale meciului cu Coventry din Cupa Ligii.
În sezonul 2013/2014 a jucat în 14 meciuri pentru tunari însă a urmat apoi o accidentare teribilă care l-a ținut pe bară pentru tot sezonul 2014/2015. Wenger nu a renunțat la ”marea sa speranță” și l-a trimis împrumut sezonul viitor la WBA în speranța că va prinde mai multe minute. Nu a fost deloc așa - Tony Pulis l-a folosit doar 12 minute.
La scurt timp Gnabry a plecat la Werder Bremen unde avea garanția că va prinde minute de joc, în ciuda faptului că Wenger a încercat să-l convingă să rămână la Arsenal. După un sezon excelent la Werder, Bayern Munchen nu a ezitat și l-a cumpărat pentru doar 8 milioane de euro, în ceea ce s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune transferuri din ultimii ani.

Kingsley Coman

“Sunt foarte, foarte fericit, bineînţeles. Trebuie să subliniez asta. A fost o seară incredibilă, nu doar pentru club, ci pentru toţi fanii. Mi-am dorit să joc bine. Sunt sută la sută FC Bayern acum şi mi-am dorit foarte mult să câştig. Şi trebuia să fiu profesionist, dar nu voi minţi, mă doare sufletul să văd astfel echipa din Paris. Bayern a câştigat, dar trebuie să respectăm ce a făcut PSG”, declara Coman, crescut de PSG, după victoria bavarezilor.
Coman a semnat cu PSG ca junior în 2004 și a debutat la prima echipă a parizienilor la 9 ani distanță, intrând ca rezervă în locul lui Veratti pe 17 februarie 2013 în meciul cu Sochaux. La doar 16 ani, Coman a devenit cel mai tânăr debutant pentru PSG.
Cu toate acestea, el nu a mai fost folosit decât sporadic și a luat decizia de a-și încerca norocul în Serie A în 2014 când a semnat cu Juventus. Totuși, nici la Torino francezul nu a impresionat iar Massimiliano Allegri a declarat la doar un an de la sosirea franceului că acesta își dorește să plece și că s-a ajuns la un acord cu Bayern Munchen pentru un împrumut pe doi ani.
Avea să fie una dintre cele mai bune decizii din cariera lui Coman dar și un transfer de excepție pentru Bayern. La Munchen Coman și-a atins cu adevărat potențialul și a devenit treptat indispensabil pentru club. Perioada petrecută de francez pe Allianz Arena a atins un nou apogeu în finala UEFA Champions League când a înscris golul decisiv chiar împotriva fostei sale echipe, PSG.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo