Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG și Chelsea, primele două echipe calificate în semifinalele UEFA Champions League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 13/04/2021 la 23:54 GMT+3

PSG și Chelsea sunt primele două echipe calificate în semifinalele UEFA Champions League.

Mbappé brucia in velocità Pavard durante PSG-Bayern Monaco - Champions League 2020/2021 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

PSG - Bayern Munchen 0-1 (3-3, la general)

FINAL. PSG - Bayern Munchen 0-1. PSG s-a calificat în semifinalele UEFA Champions League după ce a trecut de Bayern Munchen. Cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 3-3, la general, însă campioana Franței a obținut calificarea grație celor două goluri marcate în deplasare.
Min 78. Mbappe reușește să marcheze, după o cursă începută de la centrul terenului, dar golul este anulat pentru offside.
Min 62. Bayern, la un pas de 2-0! Sane l-a găsit în careu cu o pasă inteligentă pe Muller, dar șutul acestuia a fost blocat de Navas, ieșit excelent la întâmpinare.
Min 53. Minutul și ocazia pentru PSG, în prim-plan cu Neymar! Di Maria a driblat spectaculos un adversar și a pasat în fața porții, dar Neymar n-a ajuns la minge. Brazilianul, complet lipsit de noroc în această seară.
Min 49. Neymar, seară de coșmar. Starul lui PSG a avut o nouă oportunitate, dar a finalizat teribil. Șutul brazilianului s-a dus mult peste poartă, din interiorul careului. A fost al 6-lea șut al lui Neymar în meciul de la Paris.
Min 47. Bayern a ieșit mai montată de la vestiare! Alaba a prins un șut cu pământul, dar mingea a trecut milimetric pe lângă bară.
Min 46. A început repriza a doua la Paris!
PAUZĂ. PSG - Bayern Munchen 0-1 (3-3, la general), după primele 45 de minute. Campioana Franței a avut ocaziile mai mari, în prim-plan cu Neymar, însă bavarezii au rezistat și au reușit să deschidă scorul în minutul 40, prin Choupo-Moting.
Min 45+2. Keylor Navas, din nou providențial! Portarul lui PSG a reținut șutul trimis de Sane spre colțul lung, după o acțiune personală în careul francezilor.
Min 45. Alaba prinde un șut violent de la marginea careului, lângă bară, dar Navas plonjează și respinge miraculos.
INFO: Choupo-Moting a reușit să marcheze 2 goluri în 2 meciuri împotriva lui PSG. În schimb, contra lui Bayern Munchen, echipa sa actuală, a reușit să înscrie un singur gol în 17 partide, pe vremea când evolua la echipe precum Mainz și Schalke.
Min 40. GOOOOOOL Bayern Munchen! Choupo-Moting deschide scorul la Paris, cu o lovitură de cap. Atacantul bavarezilor a câștigat duelul fizic cu Kimpembe și a trimis în plasă.
Min 39. Din nou Neymar la finalizare! Mbappe l-a găsit cu o pasă ideală în careu, dar șutul brazilianului s-a oprit în bara din stânga lui Neuer.
Min 37. Neymar, acțiune genială! Starul brazilian a fentat superb un adversar și a expediat un șut cu mult efect, spre vinclu, dar mingea a lovit bara transversală.
Min 34. Neymar, blocat din nou de Neuer! Portarul lui Bayern s-a opus execuției brazilianului.
Min 28. Neymar, aproape de gol! Șutul său a fost respins de Neuer, aflat într-o formă excelentă în această seară.
Min 27. Kimmich și-a încercat norocul cu un șut din afara careului, iar mingea a trecut razant pe lângă vinclu.
INFO: Fanii lui PSG au pornit artificii în afara stadionului, în semn de încurajare pentru favoriții lor.
Min 10. PSG, din nou periculoasă, în prim-plan cu vedetele Mbappe și Neymar. Francezul a centrat în fața porții, de unde Neymar a reluat din cădere. Neuer a fost însă atent și a respins salvator. Mingea a ricoșat înapoi la Mbappe, care a fost semnalizat în offside.
Min 9. Bayern a început să pună presiune la poarta lui PSG. Muller a fost găsit cu o centrare în careu, dar a deviat slab cu capul, exact în brațele lui Navas.
Min 3. PSG, prima mare ocazie a meciului! Mbappe a fost lansat spre poarta lui Neuer, dar a finalizat cu un șut pe lângă bară.
Min 1. A început meciul de la Paris!
Echipele de start:
  • PSG: Navas - Dagba, Danilo, Kimpembe, Diallo - Gueye, Paredes - Di Maria, Neymar, Draxler - Mbappe
  • Bayern Munchen: Neuer - Pavard, Boateng, Hernandez, Davies - Kimmich, Alaba - Sane, Muller, Coman - Choupo-Moting

Chelsea - Porto 0-1 (2-1, la general)

FINAL. Chelsea - Porto 0-1. Formația londoneză a obținut calificarea în semifinalele UEFA Champions League, după ce a trecut de Porto cu 2-1, la general.
Min 90+4. GOOOOOOL Porto! Taremi marchează un gol superb, dintr-o foarfecă spectaculoasă.
Min 46. A început repriza secundă!
PAUZĂ. Chelsea și Porto se află la egalitate, scor 0-0, după primele 45 de minute.
Min 33. Corona, din nou aproape de gol! Atacantul lui Porto a șutat mult peste poartă, dintr-o poziție excelentă. Chelsea răsuflă încă o dată ușurată.
Min 11. Porto, foarte aproape să deschidă scorul! Mendy, goalkeeper-ul lui Chelsea, a trimis o pasă greșită, Corona a recuperat și a șutat către poartă, dar Jorginho a intervenit salvator.
Min 1. A început partida de la Sevilla!
Echipele de start:
  • Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Silva, Rudiger - James, Jorginho, Kante, Chilwell - Mount, Havertz, Pulisic
  • Porto: Marchesin - Manafa, Mbemba, Pepe, Sanusi - Sergio Oliveira, Grujic, Uribe - Corona, Marega, Otavio
....
Preview (scris de Vlad Dumitrescu)

PSG - Bayern Munchen

Pe Allianz Arena, cu Robert Lewandowski în tribune, Kylian Mbappe a făcut ce știe mai bine iar francezul a dovedit din nou că se poate ridica la nivelul așteptărilor în cele mai importante momente, în cea mai importantă competiție europeană.
După un meci mare făcut pe Camp Nou, Kylian Mbappe a avut nevoie de doar trei minute pentur a străluci pe Allianz Arena, chiar dacă a fost ajutat de o deviere a lui Manuel Neuer iar Marquinhos a dublat în final avantajul echipei sale.
Eric Maxim Choupo-MOoting și Thomas Muller s-au asigurat că germanii pleacă cu șanse reale de calificare în retur, însă Kylian Mbappe nu a putut fi ținut sub control și a marcat al treilea gol al parizienilor, PSG fiind clar echipa mai bună.
Bayern vine după un egal în campionat, 1-1 acasă cu Union Berlin, însă a fost un meci în care Hansi Flick a menajat mai multe piese importante, dar și o partidă în care Jamal Musiala a strălucit. De cealaltă parte, PSG este implicată într-o luptă la titlu tensionată în Ligue 1, formația lui Pochettino învingând cu 4-1 la Strasbourg în ultima etapă pentru a se menține la o distanță de trei puncte de liderul Lille.

Chelsea - Porto

După înfrângerea cu 2-5 în fața lui West Bromwich Albion acasă pe Stamford Bridge multă lume s-a întrebat dacă a fost doar un accident nefericit sau înseamnă mai mult. Ei bine, echipa lui Thomas Tuchel a demonstrat că nu a fost decât un accident învingând apoi convingător atât la Porto acasă cât și la Crystal Palace, în campionat, cu 4-1.
Kai Havertz a strălucit din nou ca vârf împins ajutat de Mason Mount și Christian Pulisic, americanul reușind chiar o dublă. Chelsea este o echipă renăscută sub comanda lui Thomas Tuchel iar echipa din Londra este favorită clară în returul cu Porto după victoria cu 2-0 din retur.
picture

#ETalks Champions League revine cu meciuri spectaculoase în sferturile de finală

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo