Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Situația în Champions League înainte de etapa 6. Într-o grupă toate echipele au șanse de calificare

Cristian Mihală

Actualizat 28/11/2019 la 13:09 GMT+2

8 locuri au mai rămas disponibile pentru optimile Champions League. Se anunță o bătălie interesantă în ultima rundă, deși lucrurile nu sunt atât de complicate ca altădată.

UCL

Credit imagine: Eurosport

PSG, Real, Bayern, Tottenham, Manchester City, Juventus și Barcelona au obținut deja biletele pentru primăvara Ligii Campionilor.
Mai jos vă prezentăm situația din fiecare grupă, cu mențiunea că într-una singură toate echipele mai păstrează șanse de calificare. În rest, avem de-a face cu situații echilibrate, dar programul ultimei runde nu ar trebui să creeze mari probleme pentru favorite.
Grupa A (echipele calificate se știu, la fel și ordinea)
1. PSG
2. Real
Grupa B (echipele calificate se știu, la fel și ordinea)
1. Bayern
2. Tottenham
Grupa C
1. Manchester City (calificată de pe primul loc)
2. Șahtior (6)/Dinamo Zagreb (5)/Atalanta (4).
Șahtior e mare favorită, jucând pe teren propriu cu Atalanta. Un egal i-ar fi suficient, în principiu, având în vedere că Dinamo Zagreb o întâlnește pe City li e greu de crezut că formația croată se poate impune.
Grupa D
1. Juventus (calificată de pe primul loc)
2. Atetico Madrid (7)/Leverkusen (6).
Atletico Madrid e mare favorită, jucând acasă cu Lokomotiv Moscova, codașa grupei (și echipă fără obiectiv, pentru că nu mai poate prinde nici măcar locul trei, care duce în Europa League).
Grupa E
1. Liverpool (10)
2. Napoli (9)/Salzburg (7).
Napoli pare a fi cea mai avantajată, chiar dacă ocupă în acest moment locul doi. Asta pentru că trupa lui Ancelotti joacă în ultima rundă pe teren propriu cu Genk, iar o victorie îi asigură calificarea în optimi. Liverpool are nevoie de un egal la Salzburg pentru a merge mai departe, dar cu siguranță "cormoranii" vor ținti victoria, pentru a termina grupa pe primul loc.
Grupa F
1. Barcelona (calificată de pe primul loc)
2. Inter (7)/Dortmund (7).
Italienii au avantajul meciurilor directe cu formația din Bundesliga, însă vor întâlni Barcelona, pe teren propriu, în ultima etapă. Pentru a se califica, nerazzurri au nevoie să obțină același rezultat ca Dortmund (dacă nemții se impun cu Slavia, Inter trebuie și ea să bată Barcelona pentru a merge mai departe).
Grupa G
1. Leipzig (10)
2. Zenit (7)/Lyon(7)/Benfica(4)
O grupă în care toate formațiile păstrează șanse de calificare. Marea favorită e Leipzig, care și în cazul unui eșec se poate califica (un egal e sinonim cu prezența în optimi). Zenit are directele mai bune decât Lyon, astfel că rușii au nevoie să obțină pe terenul Benficăi un rezultat similar cu cel făcut de Lyon pe terenul lui Leipzig.
Benfica speră și ea, dar poate merge mai departe doar în cazul unui clasament în trei: ei să învingă pe Zenit, iar Leipzig să se impună cu Lyon.
Ultima rundă: Leipzig - Lyon și Benfica - Zenit.
Grupa H
1. Ajax (10)
2. Valencia (8)/Chelsea (8)
Primele trei echipe au șanse să meargă mai departe, în optimi. Ultima rundă aduce duelurile Ajax - Valencia și Chelsea - Lille, astfel că "lăncierii" și băieții lui Lampard par favoritele să obțiă biletele pentru primăvară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo