Gazdele au făcut aseară o primă repriză de o foarte bună calitate, trioul Neymar, Di Maria, Mbappe dominând o formaţie a lui Guardiola ce a părut incapabilă de răspuns. Marquinhos a marcat golul parizienilor, în minutul 15, cu o lovitură de cap bine plasată, după un corner executat de Di Maria. City a ajuns și ea în careul advers, dar fără a fi extrem de periculoasă.
"Cetățenii" au ieșit de la vestiare cu o atitudine complet diferită, controlând meciul la toate capitolele. De Bryune a egalat în minutul 64, când centrarea sa în profunzime l-a păcălit pe Navas, mingea strecurându-se în poartă sub privirea neputincioasă a costaricanului. Mahrez i-a adus în avantaj pe cetățeni, în minutul 71, cu un șut din lovitură liberă, care a trecut prin zidul parizienilor, făcând inutilă intervenția întârziată a lui Navas.
La final, Pochettino, antrenorul campioanei Franţei, a analizat partida şi a recunoscut că e foarte dureros să pierzi după ce ai dominat o repriză. Golurile englezilor au fost norocoase, dar, fair-play, tehnicianul sud-american a recunoscut superioritatea adversarei.
Ligue 1
Al-Khelaifi, rugat de mai mulți fotbaliști să scape de unul dintre starurile transferate de PSG
ACUM 13 ORE
"Au fost două părţi total diferite. Ne-am descurcat excelent în prima repriză, dar e greu să elimini o echipă precum City. Am meritat să intrăm în avantaj, dar ei au fost mai buni în a doua parte, ne-au dominat. Cele două goluri au fost accidente, dar şi-au creat mult mai multe ocazii decât noi. Să primeşti astfel de goluri e extrem de dureros şi dezamăgitor. E dificil de acceptat, mai ales că s-a întâmplat într-o semifinală de Champions League. E foarte dureros", a spus Pochettino pentru BT Sport.

PSG trebuie să schimbe istoria pentru a se califica în finala Champions League

Întrebat ce s-a întâmplat la pauză şi de ce raportul de forţe din teren s-a schimbat atât de mult în partea secundă, Pochettino nu a avut un răspuns foarte clar. Totuşi, antrenorul argentinian a făcut tangenţial referire la forţa lotului lui Guardiola. Pep şi-a permis aseară să îi ţină pe banca de rezerve pe Laporte, Fernandinho, Ferran Torres, Sterling, Aguero sau Gabriel Jesus, fotbalişti care ar fi probabil titulari la cele mai multe dintre formaţiile de top din Europa. Permiţându-şi să odihnească o parte din titulari în competiţiile interne, City are un mare avantaj, după un sezon extrem de încărcat.
"E dificil să explic ce s-a întâmplat după pauză, de ce raportul de forţe s-a schimbat atât de mult. Au poate o condiţie fizică mai bună, îşi permit să rotească, au fost mult mai agresivi şi mai proaspeţi, trebuie să recunoaştem. Nu am avut energie, dar mai există o manşă. În fotbal, trebuie mereu să speri, chiar dacă e clar că ei au prima şansă să meargă în finală", a mai spus fostul tehnician al lui Spurs.
PSG a bifat o bornă negativă aseară, fiind pentru prima oară în ultimii 20 de ani când formaţia din Hexagon conduce la pauză, în Champions League, şi pierde partida. Precedentul caz similar fusese în martie 2001, împotriva lui Deportivo La Coruna.
Francezii au de luptat cu istoria pentru o calificare în finală. În istoria Cupei/Ligii Campionilor, de 47 de ori formaţiile din Anglia au câştigat manşa tur a unei dispute eliminatorii, în deplasare. În toate cele 47 de ocazii, britanicii s-au calificat în turul următor.
Ligue 1
Pochettino, de la omul care aducea speranța la Tottenham, la antrenorul renegat de starurile lui PSG
ACUM 17 ORE
Premier League
Guardiola face curățenie la Man City. 3 jucători exponențiali în ultimii ani au deja bagajele făcute
ACUM O ZI