Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Te-ai gândit să-l lovești pe Colțescu?". Webo a oferit noi declarații după scandalul de la Paris

Cosmin Cioboata

Publicat 23/12/2020 la 08:35 GMT+2

Pierre Webo a oferit noi declarații în presa din Franța, după scandalul din meciul PSG - Istanbul Bașakșehir, în care l-a acuzat pe arbitrul român Sebastian Colțescu de rasism. Antrenorul secund al formației din Turcia a asigurat că "nu e existat în vreun moment pericolul unui conflict fizic" în acea seară de la Paris.

Pierre Webó (Estambul Basaksehir)

Credit imagine: EFE

Webo este în continuare extrem de supărat pentru că UEFA n-a luat măsuri în privința lui Colțescu, care a primit eticheta de rasist după ce l-a indicat drept "ăla negru" pe fostul internațional camerunez când a fost întrebat de centralul Ovidiu Hațegan pe cine trebuie să avertizeze.
Jurnaliștii francezi l-au întrebat pe Webo dacă s-a gândit să-l lovească pe Colțescu în acele momente tensionate de pe Parc des Princes.
Secundul lui Bașakșehir a negat complet această ipoteză, spunând că el vrea "să ofere un bun exemplu celorlalți":
"Nu mi-am permis să fiu violent... Am fost nervos, simțeam mânia, dar mi-am păstrat controlul. Sunt un om calm, dar expresia corpului meu probabil că i-a făcut pe unii să creadă că o să-l lovesc. Am fost jucător, acum sunt educatorul altora din poziția pe care o am, de antrenor secund. Știu să dau un bun exemplu. Nu sunt un om violent, nu a existat în vreun moment vreun pericol legat de o confruntare fizică", a declarat Webo, pentru Jeune Afrique.

Webo cere măsuri drastice împotriva lui Sebastian Colțescu, după scandalul de la Paris

Webo consideră că UEFA trebuie să aplice cât mai repede măsuri drastice împotriva lui Colțescu pentru a combate rasismul din lumea sportului. Camerunezul a recunoscut că n-a avut vreun contact cu brigada de arbitri din România după meciul de la Paris și n-a primit vreo explicație pentru ce s-a întâmplat.
"Nu am mai avut vreun contact cu brigada de arbitri, nu am primit vreo explicație nici de la arbitrul central, nici de la cel de rezervă. Nu am vorbit cu nimeni. Am înțeles că președintele UEFA, Ceferin, ar fi dorit să mă întâlnesc cu arbitrii, să existe niște explicații, dar în acel moment nu eram pregătit, nu era momentul oportun, era prea devreme.
Apoi, această tăcere din partea UEFA e ca și cum vor să lase să treacă timpul, ca viața să continue, nimeni să nu mai dea atenție, nimeni să nu mai zică nimic. Asta vrea UEFA și s-a mai întâmplat asta, de aceea eu cred că trebuie luate măsuri drastice.
Cei de la UEFA vor ca lumea să uite, iar când va apărea un nou incident, vor spune că iată, e la fel ca atunci pe 8 decembrie, și iar nu se va întâmpla nimic. A trecut deja ceva timp și nu văd vreo decizie. UEFA și FIFA trebuie să găsească soluții pentru că jucătorii se vor solidariza din nou. Doar ei pot schimba lucrurile. S-a petrecut la un nivel precum Champions League, dar se poate întâmpla și în campionate sau competiții mai mici", a spus Pierre Webo, pentru France 24.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo