Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ter Stegen a vorbit pentru prima oară de golul luat de la Origi în semifinala Ligii Campionilor

Cristian Mihală

Publicat 26/11/2019 la 15:39 GMT+2

Ter Stegen a vorbit, într-un interviu pentru France Football, înainte de gala decernării Balonului de Aur, despre cel mai dureros meci al sezonului trecut: returul cu Liverpool, din semifinalele Ligii.

Divock Origi vom FC Liverpool erzielt das 4:0 gegen den Fc Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Învinși cu 3-0 pe Camp Nou, puțini le mai dădeau șanse "cormoranilor" să ajungă în finala Champions League de anul acesta. Doar că elevii lui Klopp au evoluat incredibil, având în Divock Origi și Georginio Wijnaldum doi adversari care au reușit partida vieții.
La 3-0, în minutul 79, Liverpool a beneficiat de un corner. Alexander Arnold, care inițial părea că se depărtează de colțul de unde urma să se execute cornerul, a sesizat că apărătorii Barcelonei sunt departe de a se coordona. A decis într-o fracțiune de secundă să se întoarcă și să bată repede lovitura de colț, iar restul e istorie: Origi și-a trecut în cont dubla, lăsându-i pe jucătorii Barcelonei extrem de dezamăgiți. Liverpool a reușit astfel imposibilul, răsturnând înfrângerea la scor de neprezentare din Catalunya.
"Sincer, nu ne așteptam ca Liverpool să joace atât de repede acel corner. Noi încă ne organizam și ei au beneficiat de neatenția noastră. Au executat repede și Origi a marcat", a fost reacția lui Ter Stegen, într-o parte din interviul acordat pentru France Football.
Considerat unul dintre cei mai buni portari ai lumii, Ter Stegen a fost întrebat cine a fost modelul său când s-a apucat de fotbal.
Fără să stea pe gânduri, goalkeeperul german l-a nominalizat pe Oliver Kahn, portarul legendar al lui Bayern și al naționalei Mannschaftului.
"Oliver Kahn a fost idolul meu în copilărie. Avea mereu o mentalitate de câștigător și asta m-a inspirat", a mai spus Ter Stegen, nu înainte de a dezvălui și care sunt, în opinia sa, cei mai buni portari în momentul actual: "Sunt mulți portari care îmi plac - Oblak, De Gea, Manuel Neuer -, dar nu cred că există portarul perfect".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo