Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

The best FIFA Men’s Player 2019 | Principalii favoriți la câștigarea trofeului

Cosmin Cioboata

Publicat 07/10/2019 la 11:55 GMT+3

Pe 23 septembrie la Milano, FIFA va anunța cine este jucătorul cu cele mai bune rezultate din sezonul trecut.

Cristiano Ronaldo of Portugal celebrates with the trophy during the UEFA Nations League Final between Portugal and the Netherlands at Estadio do Dragao on June 9, 2019 in Porto, Portugal.

Credit imagine: Getty Images

Pe listă se află zece fotbaliști care și-au arătat calitățile excepționale de-a lungul anului.
Harry Kane
Atacantul lui Spurs a avut un sezon bun, în care a înscris de 17 ori și a ajuns până în finala UEFA Champions Legue. Totuși, cifrele englezului n-au fost foarte reușite în comparație cu sezonul 2017/2018, în care Kane reușea sămarcheze 41 de goluri și primea Gheata de Aur a Campionatului Mondial din Rusia.
Kylian Mbappe
Sezonul anterior, tânărul de 20 de ani din atacul lui PSG a reușit să înscrie de 39 de ori în toate competițiile și să câștige trofeul de campioanăa Franței. Mbappe nu s-a impus și în UEFA Champions League, unde PSG s-a oprit în optimi”.
picture

Leo Messi Gamper

Credit imagine: Getty Images

Sadio Mane
Mane a avut parte de unul din cele mai bune sezoane ale carierei, dupăce a cucerit trofeul UEFA Champions League alături de Liverpool și a înscris cele mai multe goluri în Premier League (22, la egalitate cu Salah și Aubameyang). Atacantul "cormoranilor” n-a reușit să se impună și în finala Cupei Africii, pe care Senegalul a pierdut-o în fața Algeriei.
Mohamed Salah
Cu un sezon asemănător cu cel al colegului Mane, egipteanul Salah a devenit cel mai rapid jucător din istoria lui Liverpool care a atins borna de 50 de goluri marcate, în numai 72 de apariții.
Frenkie de Jong
Frenkie de Jong a făcut un sezon senzațional la Ajax, cu care a ajuns în semifinalele UEFA Champions League. Cu De Jong la mijlocul terenului, Ajax și-a trecut în palmares titlul de campioană și Cupa Olandei. În urma performanțelor din ultimul an, mijlocașul olandez a fost transferat la Barcelona, în schimbul a 75 milioane de euro.
picture

Moise Kean, Cristiano Ronaldo - Juventus-Atlético Madrid - Champions League 2018/2019 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Eden Hazard
Proaspăt transferat la Real Madrid (100 milioane de euro), Hazard a plecat de pe Stamford Bridge după 7 sezoane în tricoul lui Chelsea, însă nu înainte să câștige trofeul Europa League în fața rivalei Arsenal. Mai mult, Eden Hazard a avut un ultim sezon fantastic și în Premier League, unde a marcat de 21 de ori și a oferit 17 pase decisive.
Cristiano Ronaldo
Superstarul portughez a înscris 28 de goluri în primul sezon la Juventus. Cristiano a pus umărul la al 35-lea titlu de campioană pentru clubul din Torino. Ronaldo a triumfat și în UEFA Nations League, unde a câștigat prima ediție a competiției alături de Portugalia.
Matthijs de Ligt
De Ligt este noul coleg al lui Ronaldo la Juventus și omul care a purtat banderola de căpitan al lui Ajax în ultimul sezon. Cu tânărul de 20 de ani în apărare, clubul din Amsterdam a fost foarte aproape de o finală în UEFA Champions League. În ultimul sezon la Ajax, De Ligt a triumfat atât în campionat, cât și în Cupa Olandei.
PL-Spieler des Jahres: Liverpools Virgil van Dijk
Lionel Messi
Sigur, de pe listănu putea lipsi Leo Messi, care și-a arătat încăo datăclasa în sezonul precedent. Argentinianul a înscris 51 de goluri în 50 de partide în toate competițiile pentru Barcelona și a câștigat un nou trofeu de campion al Spaniei. La finalul sezonului, Messi a fost premiat cu două Ghete de Aur: una în campionatul Spaniei și una în UEFA Champions League.
Virgil van Dijk
Olandezul a avut parte de un sezon fantastic pe Anfield. Van Dijk a evoluat în toate partidele din Premier League, la finalul căruia "cormoranii” au încasat numai 22 de goluri. Statisticile spun căvan Dijk nu a fost driblat niciodată în cele 64 de meciuri jucate de când a semnat cu Liverpool. Câștigător al UEFA Champions League cu Liverpool și vicecampion cu Olanda în UEFA Nations League, Virgil van Dijk este principalul candidat pentru trofeul acordat de FIFA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo