Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UEFA Champions League | Liverpool va începe noul sezon pe terenul lui Napoli

Cosmin Cioboata

Actualizat 07/10/2019 la 11:16 GMT+3

Noua ediție UEFA Champions League va debuta marți. Liverpool va încerca să-și apere trofeul câștigat sezonul trecut, iar primul adversar este Napoli.

Mohamed Salah of Liverpool evades Kalidou Koulibaly of Napoli during the UEFA Champions League Group C match between Liverpool and SSC Napoli at Anfield on December 11, 2018 in Liverpool, United Kingdom

Credit imagine: Eurosport

Cele două echipe s-au aflat în aceeași grupă și anul trecut, de unde Liverpool și PSG au mers mai departe.
Echipa antrenată de Jurgen Klopp a avut două meciuri complicate în sezonul trecut. Pe Anfield, Liverpool a câștigat greu cu 1-0, după golul lui Mohamed Salah. În deplasarea din Italia, Napoli a dat lovitura în minutul 90 prin Insigne (1-0) și a aprins speranțele calificării pentru fanii lui Napoli. Liverpool a fost cea care s-a calificat în cele din urmă, de pe poziția a doua. Jucătorii lui Klopp n-au mai putut fi opriți de nicio echipă și au cucerit al șaselea trofeu Champions League din istoria clubului. Napoli a avut un traseu mult mai scurt și a părăsit competiția încă din faza grupelor.
Meciul de marți seară va fi a șasea confruntare dintre cele două cluburi. Liverpool s-a impus de trei ori, în timp ce Napoli a reușit doar două victorii împotriva englezilor. Un meci s-a încheiat la egalitate, în 2010.
Jürgen Klopp bei Liverpool - Chelsea

Jucătorii lui Klopp au moralul ridicat înainte de meciul cu Napoli

Jucătorii lui Liverpool vor merge la Napoli încrezători după seria invincibilă din Premier League. Liverpool a câștigat toate cele cinci meciuri din startul sezonului. De cealaltă parte, jucătorii lui Carlo Ancelotti au reușit două victorii în Seria A, în trei etape.
Pentru meciul de la Napoli, Jurgen Klopp nu se va putea baza pe accidentații Alisson, Clyne și Origi. Există șanse mari ca managerul de 52 de ani să nu se poată baza nici pe Keita și Robertson. Pe cealaltă bancă tehnică, Carlo Ancelotti are o singură problemă la nivelul lotului. Fundașul Hysaj va lipsi din lotul lui Napoli din cauza unei întinderi musculare.

Klopp: "Atmosfera de pe San Paolo ne poate pune probleme!"

Înaintea debutului din UEFA Champions League, managerul lui Liverpool a vorbit despre ce s-a schimbat la echipă după câștigarea trofeului în sezonul trecut:
"Nu simțim greutatea câștigării UEFA Champions League. A fost cu mult timp în urmă. Nu știu dacă adversarele vor juca diferit contra noastră. E prima oară când sunt campion en-titre și sper să fiu pregătit pentru asta. Vom încerca să atingem același nivel ca anul trecut, să fim constanți și să ne facem jocul. Mă îngrijorează atmosfera de pe San Paolo făcută de fanii lui Napoli.", a declarat Jurgen Klopp la conferința de presă.
Arkadiusz Milik of SSC Napoli vies Joe Gomez of Liverpool during the Group C match of the UEFA Champions League between SSC Napoli and Liverpool
Jordan Henderson a declarat că Liverpool va încerca să înceapă cu o victorie noul sezon european:
"Toată lumea vrea s-o învingă pe Liverpool. Așa a fost dintotdeauna. Napoli are o echipă puternică și trebuie să fim pregătiți pentru orice. Dacă ne vom concentra pe jocul nostru, avem șanse mari să câștigăm. Nu știu dacă suntem favoriți în acest sezon de UEFA Champions League. E prea devreme să vorbim despre acest lucru. Vom încerca să începem cu dreptul pe terenul lui Napoli.", a spus căpitanul lui Liverpool.

Fernando Lorrente: "Vreau să-mi iau revanșa pentru finala pierdută la Madrid!"

Transferat de la Tottenham în această vară, Fernando Llorente va încerca să facă diferența în meciul cu Liverpool. Ajuns la 34 de ani, atacantul spaniol a mărturisit că este încă dezamăgit după finala pierdută în sezonul trecut, chiar în fața lui Liverpool (0-2).
"Avem mulți jucători tineri și motivați să facă treabă bună. Putem juca împotriva oricărei echipe. Este foarte important pentru noi să începem cu un rezultat pozitiv pe San Paolo. Liverpool este un club impresionant cu care sunt obișnuit din Premier League. Rezultatele lor vorbesc de la sine. Încă sunt dezamăgit din cauza finalei pierdute anul trecut. Sper să îmi iau revanșa și să fac diferența pe tabelă în meciul de marți seară.", a declarat Fernando Llorente.

Napoli - Liverpool | Echipele probabile

Napoli: Meret; Di Lorenzo - Manolas - Koulibaly - Rui; Callejon - Ruiz - Allan - Insigne; Lozano - Mertens
Antrenor: Carlo Ancelotti
Liverpool: Adrian; Alexander-Arnold - Gomez - van Dijk - Robertson; Henderson - Fabinho - Wijnaldum; Salah - Firmino - Mane
Antrenor: Jurgen Klopp
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo