UEFA Champions League va avea un nou format începând din sezonul 2024/2025. Pe lângă numărul de echipe (extins de la 32 la 36) și înlocuirea grupelor cu un minicampionat (fiecare echipă va disputa câte 10 meciuri), forul european a mai realizat o schimbare extrem de importantă.

UEFA face "cadou" două locuri în Champions League începând din 2024

Începând din 2024, două locuri de Champions League vor fi redistribuite echipelor cu cele mai mari coeficiente UEFA, care nu au reușit să se califice în competiția supremă cu ajutorul poziției din campionat.
Liga Campionilor UEFA
Misterul din spatele imaginii în care Ronaldo "antrenează" United a fost risipit
20/09/2021 LA 05:46
Dacă regula respectivă s-ar aplica încă din acest sezon, ținând cont de situația actuală a campionatelor din Europa, Liverpool și Arsenal s-ar califica în Champions League, grație coeficientului UEFA.
"Cormoranii" au 101.000 puncte, în timp ce clubul de pe Emirates a adunat 95.000. Restul echipelor din TOP 11 din ierarhia UEFA se află deja pe loc de Champions League în campionat, la ora actuală.

Cum va arăta noul format din UEFA Champions League

Champions League își va extinde numărul de echipe de la 32 la 36, iar faza grupelor va fi înlocuită de un minicampionat, fără tur-retur, a anunțat secretarul general adjunct al UEFA, Giorgio Marchetti.
Fiecare echipă va disputa câte 10 meciuri în prima fază a competiției, stabilite la tragerea la sorți. Vor exista 4 urne valorice a câte 9 echipe. Primele 8 echipe clasate în minicampionatul UCL se vor califica direct în optimi. Formațiile clasate pe locurile 9-24 vor juca un playoff, de tip tur-retur, iar câștigătoarele își vor asigura și ele prezența în optimi. Cluburile de pe locurile 25-36 vor părăsi competiția.
Partidele din optimi, sferturi și semifinale se vor disputa ca până acum, tur-retur, iar finala se va disputa într-o singură manșă, pe teren neutru.
Anglia, Germania, Spania și Italia vor avea câte 4 echipe prezente în faza minicampionatului, în timp ce Franța va trimite 3 cluburi în Champions League.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe l-a evitat cât a putut pe Messi. Cifrele incredibile prezentate de L'Equipe
16/09/2021 LA 14:30
Liga Campionilor UEFA
Koeman, distrus: "Jucătorii știu că există un cadavru sportiv pe bancă"
15/09/2021 LA 08:58