Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UEFA ia în considerare mutarea finalei UCL din cauza acțiunilor militare ale Turciei în Siria

Sebastian Ujica

Publicat 17/10/2019 la 18:02 GMT+3

Finala UEFA Champions League este programată pentru 30 mai 2020 pe stadionul Ataturk din Istanbul.

Liverpool a câștigat pentru a 6-a oară UEFA Champions League pe 1 iunie 2019

Credit imagine: PA Sport

Cea de-a 65-a ediție a UEFA Champions League (Cupa Campionilor Europeni, înainte de 1992) are programată finala la Istanbul, la 15 ani după ce capitala Turciei a organizat o finală a competiției, celebrul AC Milan - Liverpool încheiat la penalty-uri cu victoria englezilor.
Însă organizarea finalei de către Turcia este sub semn de întrebare din cauza acțiunilor militare ale Turciei care au loc în prezent în Siria. Ministrul de Sport al Italiei a trimis o scrisoare către UEFA prin care i-a solicitat forului continental să analizeze dacă este o decizie bună de a permite Turciei să organizeze cel mai important meci de fotbal din Europa.

Va fi mutată finala?

Vincenzo Spadafora, Ministrul Sportului din Italia, le-a transmis celor de la UEFA: "Știm cu toții cât de serioasă este situația care are loc în Siria și că aceasta nu se va rezolva prin mutarea finalei UEFA Champions League, dar știm cu toții importanța (politică, mediatică, economică, culturală) unuia dintre cele mai mari evenimente sportive din lume" a spus Spadafora.
UEFA a refuzat să comenteze pe seama scrisorii, însă vice-președintele Michele Uva a declarat conform AP News că "este prematur să discutăm despre sancțiuni ale Turciei". Situația va fi evaluată însă în cadrul comitetului executiv ce are loc în luna decembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo