Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UEFA s-a decis: sferturile Champions League într-o singură manșă, final four la Istanbul. Anunțul As

Cristian Mihală

Publicat 19/05/2020 la 13:36 GMT+3

Grupul de lucru al UEFA a ajuns la un consens privind modul în care se vor încheia Champions League și Europa League. Prevederile finale vor fi făcute publice pe 17 iunie, după Comitetul Executiv al forului continental.

Champions League și Europa League

Credit imagine: Getty Images

În ultimele săptămâni, UEFA a transmis tuturor Federațiilor să facă tot posibilul pentru ca sezoanele să se termine pe teren. Chiar și așa, câteva țări - Franța, Olanda, Belgia și Scoția - au anulat sezoanele, spre dezamăgirea forului continental. UEFA a prioritizat întrecerile interne, dar vrea neapărat ca și competițiile sub egida sa - Champions League și Europa League - să se termine.
Membrii unui grup de lucru de criză au analizat în detaliu variantele și, conform As, s-a ajuns la un numitor comun.
După încheierea fazelor optimilor Ligii/16-imilor Europa League, celelalte faze se vor disputa într-o singură fază, pentru a se economisi timp și a permite preliminariilor viitoarei stagiuni să înceapă. Astfel, se vorbește de restartul Europa League pentru 6 august, pentru ca Liga Campionilor să programeze primele partide pe 8 august.
În Champions League, sferturile se vor disputa într-o singură manșă, dar nu se știe încă dacă va fi vorba de un teren neutru sau de stadionul uneia dintre combatante. Cum în tribune nu vor fi fani, avantajul dat de arena proprie nu e atât de mare, astfel că s-ar putea opta pentru această variantă.
Semifinalistele din cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume vor merge la Istanbul, unde va avea loc un "Final Four". Semifinalele vor fi astfel pe Bosfor, tot într-o manșă, urmând ca după aproximativ o săptămână, să se joace și marea finală, după modelul turneelor de Campionat Mondial sau European.
Acest calendar va fi aprobat definitiv la 17 iunie, când are loc Comitetul Executiv al UEFA, până atunci putând să apară mici modificări, mai ales la Europa League, competiție care are handicapul că are mai multe meciuri de disputat (ne aflăm abia în manșa retur a 16-imilor de finală).
Ședința UEFA din 17 iunie va fi una extrem de importantă: pe lângă programul exact al celor două competiții, vor fi anunțate și meciurile de la Euro de anul viitor, după ce 3 din cele 12 orașe gazdă și-au declinat posibilitatea de a mai organiza partide, din cauza pandemiei de coronavirus.

Liga Campionilor: Juventus - Lyon, programat provizoriu pe 8 august

Oficialii UEFA și reprezentanții cluburilor din Champions League au discutat pe larg în ultima perioadă această problemă, ajungând la concluzia că sezonul european trebuie să fie reluat în weekendul 8-9 august, cu cele 4 meciuri din optimi. Potrivit RMC France, primul duel Juventus - Olympique Lyon a fost programat provizoriu pe 8 august. Apoi, în weekendul următor ar urma să se desfășoare sferturile de finală. RB Leipzig, Atalanta, PSG și Altetico sunt echipele care și-au asigurat locul în această fază a competiției.
Iată care sunt cele 4 meciuri rămase, din optimile Champions League:
  • Bayern Munich - Chelsea
  • Manchester City - Real Madrid
  • Juventus - Lyon
  • Barcelona - Napoli
UEFA speră ca toate ligile interne să fie finalizate până la data de 31 iulie, pentru ca apoi să poată fi duse la bun sfârșit cele două competiții europene: Champions League și Europa League.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo