CFR a trecut la pas de maltezii de la Floriana, dar în turul următor vor da de o formaţie de cu totul alt calibru: Dinamo Zagreb este un club care are o forţă financiară impresionantă, doar în ultimul an campioana Croaţiei vânzând jucători de peste 30 de milioane de euro. Chiar şi aşa, să dea peste CFR în turul secund preliminar nu e nici pe departe scenariul ideal, în contextul în care existau adversari mult mai slabi. În plus, CFR are o aură impresionantă după sezonul trecut european şi beneficiază de mare încredere.
"Este un club care are 113 ani, dar care a obținut rezultate de invidiat în ultimii 15 ani. Cu toate acestea, deși valoarea echipei este cu 65 de milioane de euro mai mică decât cea a lui Dinamo, Mateo Susic, fotbalistul lor, consideră că Clujul poate învinge campioana Croaţiei într-un singur joc", notează tportal.hr, care a realizat un interviu cu fundaşul lui Dan Petrescu. Acesta nu s-a ferit să admită că CFR joacă de multe ori la rezultat, sacrificând spectacolul, şi a explicat care unt atu-urile formaţiei din Gruia.
Totul depinde de joc la joc, adică de adversar (n.r. întrebat despre stilul CFR-ului). Dar suntem o echipă destul de dură, care joacă la scor și nu e interesată să facă un joc frumos. Ne propunem doar să obținem rezultatul. Au fost o mulțime de jocuri în sezonul trecut în care nu am excelat, nu aveam posesia, dar știam că trebuie să câștigăm; așa că am așteptat șansa noastră după pauză sau pe contra-atac. Jucăm direct şi nu ezităm să jucăm un fotbal urât la nevoie | Mateo Susic
Romanian Liga I
Dan Petrescu, un car de nervi după ce a luat al 5-lea titlu cu CFR: "Toată țara mă injură!"
ACUM 2 ORE

Experienţa, atu-ul CFR-ului cu Dinamo Zagreb

Dan Petrescu este un tehnician extrem de conservator, care se bazează aproape exclusiv pe fotbalişti cu experienţă, spre deosebire de Dinamo Zagreb, care în ultimii ani şi-a făcut un renume la nivel mondial din exportul de jucători tineri, crescuţi în propria pepinieră.
"Suntem o echipă cu experiență, deoarece antrenorului nostru îi plac jucătorii mai experimentați. Este convins că jucătorii cu mai multă experiență pot rezista mai bine presiunii, în unele situații și, astfel, vor avea o performanță mai bună. Deci avem o mulțime de jucători de peste 30 de ani. Cred că în primul "11" avem până la patru sau cinci jucători de peste 32 de ani. Și, în afară de experiență, suntem puternici mental. Cum se va juca un singur meci în calificări, am încredere că putem evolua cu şanse împotriva oricărei echipe. Ar putea fi ziua ta, nu a lor. Poate că nu am avea şanse împotriva Realului, dar contra unor echipe cu bugete mai mari, care sunt în preliminarii, putem produce surpriză. Aşadar, cred că meciul va fi dificil atât pentru noi, cât și pentru Dinamo. Cu toate acestea, presiunea mai mare este asupra lui Dinamo. Pentru că au un buget mai mare și o echipă mai puternică, dar într-un singur joc totul este posibil", a mai spus fundaşul.
Un alt lucru care echilibrează diferenţa din bugetele celor două cluburi ţine de faptul că partida se va juca în Gruia. Din cauza pandemiei de coronavirus, UEFA a trebuit să comprime calendarul preliminariilor, astfel încât noul sezon să nu înceapă prea târziu. Ca atare, în tururile preliminarii se joacă o singură partidă, pe terenul uneia dintre formaţiile implicate. La tragerea la sorţi de la Nyon, s-a stabilit că CFR va evolua în Gruia în turul secund, ceea ce reprezintă un atu.
"Marele avantaj este că jucăm acasă. Chiar dacă nu vor exista fani, ne cunoaștem stadionul, ne simțim minunat acolo și suntem aproape invincibili la Cluj. În sezonul trecut, am pierdut doar două partide, cu Slavia și cu Universitatea Craiova. Trebuie să fim concentraţi 100% în fiecare meci din preliminarii, pentru că se poate întâmpla orice", a concluzionat Susic.
CFR o va întâlni în turul doi preliminar pe Dinamo Zagreb într-o singură manşă, pe teren propriu, pe 25/26 august.
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
21/05/2022 LA 18:10
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
20/05/2022 LA 08:39