Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Un meci din Champions League a fost focarul coronavirus în Italia" spune un imunolog italian

Ion Alexandru

Publicat 20/03/2020 la 12:46 GMT+2

Un doctor imunolog, celebru în Italia, a lansat ipoteza. Meciul dintre Atalanta și Valencia a fost un dezastru pentru fanii italieni și poate considerat punctul 0 al începerii pandemiei în nordul Italiei.

San Siro Atalanta Valencia

Credit imagine: Getty Images

Italienii cred că un meci de fotbal a fost punctul zero care a declanșat avalanșa de cazuri de coronavirus din Italia, cea mai afectată țară a Europei. Atalanta - Valencia (4-1), disputat pe 19 februarie în turul "optimilor" Champions League. Deși s-a jucat pe "San Siro", cu 44.236 de spectatori în tribune, nu a atacat doar Milano. Virusul ucigaș a fost răspândit și la Bergamo!
Atalanta
Doctorul imunolog Francesco Le Foche a afirmat, într-un interviu pentru cotidianul italian Corriere dello Sport, că sărbătoarea fanilor din Bergamo este explicația răspândirii atât de rapide a virusului în partea de nord a Italiei.
Euforia colectivă în urma acelei partide, într-un sezon unic în istoria Atalantei, a fost cea care a provocat totul", a declarat medicul. "Bergamo este o zonă foarte activă, dar a contat mult meciul. A trecut o lună de atunci, timpul confirmă ceea ce s-a întâmplat. S-au adunat mii de persoane, care au stat la câțiva centimetri una de alta. Au urlat, s-au îmbrățișat. Atunci, virusul s-a răspândit în toate direcțiile. A fost ceva incredibil
Italia a depășit China la numărul de morți de la declanșarea epidemiei de COVID-19! Până la această oră s-a raportat 3500 de decese și peste 40 de mii de oameni infectați.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo