Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un nou record stabilit de Messi! United, victorie pe final cu PSG! Rezultatele serii în UCL

Cosmin Cioboata

Actualizat 21/10/2020 la 00:14 GMT+3

În această seară a debutat noul sezon din UEFA Champions League. Barcelona, Manchester United și Juventus se numără printre echipele care au început cu dreptul aventura din prestigioasa competiție.

Lionel Messi

Credit imagine: Getty Images

Seara a început cu partidele Dinamo Kiev - Juventus 0-2 și Zenit - Club Brugge 1-2. Dinamo Kiev, cu Mircea Lucescu pe banca tehnică, a fost învinsă de campioana Italiei, scor 0-2, într-un meci în care Cristiano Ronaldo a lipsit. Chiar și fără starul portughez disponibil, trupa lui Andrea Pirlo a găsit drumul către poarta ucrainenilor de două ori, prin Alvaro Morata, în minutele 46 și 84.
În celălalt meci din grupa lui Dinamo Kiev și Juventus s-au întâlnit Barcelona și Ferencvaros. Formația catalană s-a distrat cu campioana Ungariei, scor 5-1. Messi a deschis scorul din penalty în minutul 27 și a bifat un record absolut. Este singurul jucător care înscrie în 16 sezoane consecutive din UEFA Champions League. De notat este că numai Ryan Giggs a reușit să marcheze, per total, în 16 sezoane din competiția supremă europeană.
Ansu Fati a dublat avantajul formației lui Ronald Koeman în minutul 42, după un assist al lui De Jong. Același Fati l-a servit cu pasă decisivă pe Coutinho la începutul reprizei secunde și a devenit al doilea cel mai tânăr jucător care reușește un gol și un assist într-un meci din Champions League.
Pique a fost eliminat în minutul 68 după un fault în propriul careu, iar Kharatin a transformat cu succes și a redus din diferență. Chiar și în 10 oameni, ofensiva Barcelonei a continuat. Pedri și-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutul 82, iar Dembele, din pasa lui Messi, a stabilit scorul final.

Manchester United, victorie pe final pe terenul lui PSG

Un alt meci spectaculos a avut loc la Paris, între PSG și Manchester United, scor 1-2. "Diavolii" au deschis scorul în minutul 23, prin Bruno Fernandes, din lovitură de la 11 metri. Keylor Navas reușise să-i pareze inițial execuția, dar arbitrul a intervenit și a dictat repetarea penalty-ului deoarece portarul lui PSG nu și-a ținut un picior pe linia porții în momentul în care Bruno a șutat. Tot lusitanul a executat și a doua lovitură, a tras în același loc și a înscris de această dată.
Martial și-a trimis mingea în proprie poartă, cu capul, în minutul 55, restabilind egalitatea pe tabelă. Rashford a adus victoria pentru Manchester United în minutul 87, după o pasă oferită de Pogba.
Tot în această seară a debutat și Sevilla, campioana en-titre din Europa League. Andaluzii au remizat pe terenul lui Chelsea, scor 0-0.
Lazio a oferit o mini-surpriză și a învins-o pe Borussia Dortmund cu 3-1. Immobile a deschis scorul în minutul 6, iar un sfert de oră mai târziu Hitz și-a trimis mingea în proprie poartă, ducând scorul la 2-0 pentru italieni. Haaland a redus din diferență în minutul 71, după un assist oferit de Reyna. Akpa Akpro a risipit emoțiile lui Lazio 2 minute mai târziu, când a marcat și a stabilit scorul final.

Rezultatele complete din prima seară de UEFA Champions League:

  • Dinamo Kiev - Juventus 0-2
  • Zenit - Club Brugge 1-2
  • Barcelona - Ferencvaros 5-1
  • Lazio - Dortmund 3-1
  • PSG - Manchester United 1-2
  • RB Leipzig - Istanbul Basaksehir 2-0
  • Chelsea - Sevilla 0-0
  • Rennes - Krasnodar 1-1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo