Chelsea a controlat aproape în totalitate partida de pe Arena Națională. Extrem de timidă pe faza ofensivă, Atletico a expediat numai 6 șuturi, dintre care niciunul pe cadrul porții lui Mendy.
Olivier Giroud a înscris unicul gol al meciului de la București în minutul 71. Atacantul lui Chelsea a reluat spectaculos, cu o execuție din foarfecă, fără speranțe pentru Oblak.
Faza a fost inițial anulată pentru offside, apoi a fost analizată intens de tehnologia VAR. În final s-a decis că Hermoso, fundașul lui Atletico, a degajat greșit spre propriul careu. Mingea a ajuns norocos la Giroud, iar francezul a profitat de șansă și a reluat acrobatic, trimițând mingea lângă bară.
Premier League
Ion Alexandru vă prezintă echipa etapei a 9-a din Premier League
ACUM 2 ORE
S-a încheiat 1-0 pentru Chelsea, care a devenit favorită la calificare, înaintea returului.
https://i.eurosport.com/2021/02/23/3000921.jpg

Atletico Madrid - Chelsea 0-1, la București. Thomas Tuchel: "Nu ne putem gândi vreun moment la sferturile Champions League!"

La finalul meciului de pe Arena Națională, Thomas Tuchel s-a arătat mulțumit de prestația elevilor săi. Germanul a lăudat spiritul grupului lui Chelsea și modul inteligent în care au știut cum să desfacă defensiva compactă a lui Atletico.
Totuși, Tuchel nu se gândește încă la calificarea în sferturi:
"A fost un meci foarte intens, am reușit să recuperăm multe mingi și să facem un pressing foarte bun. Am vrut să avem intensitate, așa cum avem în Premier League. Atletico Madrid esteo echipă împotriva căreia îți creezi foarte greu ocazii, așa că am încercat să fim atenți în ultimii 25 de metri.
Mai avem multe de îmbunătățit, dar jucătorii au arătat că știu să atace și să alcătuiască un grup unit.
Ne așteaptă 4 meciuri dificile în Premier League. Este o serie nebună și nu mă gândesc prea mult la rezultatul din seara asta. Suntem la jumătatea dublei din optimi și nu ne putem gândi vreun moment la sferturile de finală. Când întâlnești Atletico Madrid, nimic nu este terminat", a spus Thomas Tuchel, pentru Digisport, la finalul meciului de pe Arena Națională.
Premier League
Scholes cere ca un jucător al lui Solskjaer să nu mai joace vreodată pentru United
ACUM 4 ORE
Premier League
Imaginea anului în fotbal. Cum a fost surprins legendarul Alex Ferguson la 5-0 pentru Liverpool
ACUM 4 ORE