O partidă care, până acum câteva zile nu avea o mare însemnătate pentru România, a devenit extrem de atractivă pentru sportul românesc. Atletico Madrid - Chelsea se va disputa la Bucureşti, fără spectatori, pe Arena Naţională, din cauza restricţiilor de circulaţie din Spania cauzate de pandemia de coronavirus. Trupa antrenată de Simeone are amintiri plăcute în legătură cu cel mai mare stadion din România.

În 2012, Atletico a câştigat finala Europa League, pe Arena Naţională, împotriva lui Athletic Bilbao, scor 3-0. Koke este singurul jucător care se afla atunci în lotul grupării din capitala Spaniei. Pentru Simeone, revenirea pe acest stadion este una specială deoarece acesta a câştigat primul trofeu din cariera de antrenor la Bucureşti, în finala din 2012. De altfel, se pare că tocmai antrenorul argentinian a insistat pentru ca formația rojiblanco să vină în capitala noastră pentru această partidă.

Romanian Liga I
Gardoș a lămurit zvonurile despre transferul în America! "Sper să revin pe teren din ianuarie"
07/11/2019 LA 12:37

Atletico Madrid – Chelsea, la București. Florin Gardoș, amintiri frumoase din meciurile cu englezii

"Dacă nu ar fi fost restricțiile astea, ar fi fost minunat să vedem meciul pe viu, iar impactul financiar ar fi fost altfel, dar chiar și în aceste condiții e important că Bucureștiul rămâne pe harta fotbalului. Atletico Madrid e favorită pentru că au jucat la București și au amintiri plăcute, dar și pentru că echipele din Anglia joacă mai slab în deplasare. Pentru ei competiția internă contează mai mult", a spus Florin Gardoș în cadrul ETalks, într-un dialog purtat cu Ion Alexandru.

Referitor la partida magică reușită de Steaua în 2013 cu Chelsea pe Arena Națională, 1-0 (gol Rusescu din penalty, în minutul 34), Florin Gardoș are amintiri grozave. Fundașul în vârstă de 32 de ani, acum la Academica Clinceni, l-a înlocuit în acel meci chiar pe marcatorul unicului gol, Raul Rusescu, în minutul 90+2.

https://i.eurosport.com/2021/02/23/3000697.png

"Noi veneam după dubla cu Ajax, era o euforie, era o nebunie totală. Faptul că întâlneam Chelsea era o oarecare dezamăgire pentru că dacă am fi avut un alt culoar puteam ajunge chiar mai departe. Eram conștienți că Chelsea este o echipă foarte bună, dar chiar și așa am reușit să câștigăm meciul cu 1-0. Din păcate în retur nu am mai reușit același lucru. Dar am sesizat diferența apoi. Câteva luni mai târziu am jucat cu ei în Champions League, antrenor era Mourinho, echipa era total schimbată, am pierdut 3-0", a mai spus Florin Gardoș în cadrul ETalks.

Champions League
Atletico Madrid - Chelsea. Câți bani vor plăti spaniolii ca să fie gazde pe Arena Națională
ACUM 3 ORE
Champions League
Atletico Madrid - Chelsea (ora 22:00), la București! Cum arată echipele de start
ACUM 8 ORE