Filipe Luis (35 de ani), în prezent la Flamengo, se poate lăuda că a jucat de-a lungul carierei atât la Atletico Madrid, cât și la Chelsea.
Fundașul brazilian a făcut parte din acea echipă a lui Atletico care a cucerit trofeul Europa League din 2012 la București, în fața lui Athletic Bilbao, scor 3-0.
Cu siguranță, Luis va urmări meciul dintre Atletico și Chelsea (marți, ora 22:00), din optimile Champions League, care se va disputa tot pe Arena Națională și va putea fi urmărit în format livetext pe eurosport.ro.
Premier League
Ion Alexandru vă prezintă echipa etapei a 9-a din Premier League
ACUM 2 ORE

Atletico Madrid - Chelsea, la București. Hazard și Neymar, cei mai buni fotbaliști alături de care a jucat Filipe Luis

În "febra" meciului, Luis a oferit un interviu pentru Goal.com, în care a vorbit despre foștii săi coechipieri și adversari. Brazilianul le-a spus jurnaliștilor englezi că Eden Hazard și Neymar "sunt cei mai buni fotbaliști alături de care a jucat" și că "pot fi comparați cu Messi".
Cu Hazard s-a întâlnit la Chelsea, în sezonul 2014/2015, în timp ce cu Neymar a fost coleg la naționala Braziliei.
"Eden, alături de Neymar, sunt cei mai buni fotbaliști alături de care am jucat vreodată. Sunt la același nivel cu Messi", a spus Filipe Luis, pentru Goal.com.
Totuși, Luis a avut și un "asterics" în dreptul lui Hazard, ajuns între timp la Real Madrid. Fundașul sud-american consideră că belgianului "îi lipsește ambiția".
https://i.eurosport.com/2021/02/22/3000247.jpg

Atletico Madrid - Chelsea, la București. Filipe Luis: "Hazard se juca Mario Kart în vestiar, înainte de meciuri!"

Filipe Luis a dezvăluit că Hazard petrecea timpul de dinaintea meciurilor jucându-se celebrul joc "Mario Kart", în vestiar:
"Nu se antrena bine, iar cu 5 minute înaintea meciurilor se juca Mario Kart în vestiar. Se încălzea cu șireturile dezlegate. Apoi intra pe teren și nimeni nu-i putea lua mingea.
Dribla 3-4 adversari și câștiga de unul singur meciul. Hazard este atât de talentat... îi lipsește însă ambiția de a spune: 'Voi fi cel mai bun jucător din lume'. Pentru că el chiar ar putea fi", a mai spus brazilianul.
https://i.eurosport.com/2020/11/28/2945717.jpg

Atletico Madrid - Chelsea, la București. Filipe Luis: "Messi știe cum să improvizeze!"

Când a fost întrebat despre foștii adversari, Luis s-a oprit asupra lui Lionel Messi, fostul său rival din La Liga:
"Într-o zi mi-ar plăcea să-l întreb pe Messi cum s-a simțit să joace împotriva mea. Este cel mai bun jucător pe care l-am văzut vreodată. Messi are un lucru foarte important... l-am studiat mult: știe cum să improvizeze!", a mai povestit Filipe Luis.
https://i.eurosport.com/2017/02/26/2032642.jpg
Filipe Luis a evoluat la Atletico în două perioade (2010-2014 și 2015-2019), reușind să cucerească 6 trofee: titlul în La Liga (2014), Cupa Spaniei (2013), 2 trofee Europa League (2012, 2018) și 2 Supercupe ale Europei (2012, 2018).
Alături de formația madrilenă, brazilanul a ajuns și în două finale UEFA Champions League, în 2014 și 2016.
Premier League
Scholes cere ca un jucător al lui Solskjaer să nu mai joace vreodată pentru United
ACUM 4 ORE
Premier League
Imaginea anului în fotbal. Cum a fost surprins legendarul Alex Ferguson la 5-0 pentru Liverpool
ACUM 4 ORE