Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CALIFICARE în 10 oameni pentru Porto! Cristiano și Juventus, eliminați în optimile Champions League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/03/2021 la 00:50 GMT+2

Juventus a avut misiune grea în returul de la Torino contra lui Porto, după ce în prima manșă, echipa lui Andrea Pirlo a pierdut surprinzător cu 2-1.

FC Porto's players celebrate after scoring their second goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Juventus Turin and FC Porto

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Bobeică
Porto a venit în Italia cu statutul de favorită după victoria din tur, iar Juventus avea de recuperat un gol pentru a merge în sferturile Champions League.
Meciul a început cu o ocazie mare ratată de Juventus prin lovitura de cap a lui Morata, scoasă spectaculos de portarul Marchesin. Portughezii nu s-au lăsat impresionați și au ripostat cu o bară în minutul 6, pentru ca în minutul 17, Demiral să comită un fault în careu, iar Sergio Oliveira nu a ratat de la punctul cu var.

CHIESA, LA DATORIE!

Echipa lui Andrea Pirlo a revenit mai hotărâtă de la vestiare și Chiesa a înscris pentru 1-1 din pasa superbă a lui Cristiano Ronaldo.
Porto a rămas în 10 în minutul 54, după ce Taremi a primit două cartonașe galbene în 3 minute. Astfel, misiunea lui Juventus a devenit ceva mai simplă.
Același Chiesa a înscris pentru 2-1, iar până la finalul celor 90 de minute, Juventus mai ratat câteva ocazii importante, în timp ce Morata a avut un gol anulat pe motiv de offside.

SCOR ÎN OGLINDĂ, JUVE - PORTO 2-1, OPTIMI CU PRELUNGIRI

Juventus - Porto, 2-1 după 97 de minute și meciul a mers în prelungiri.
Prima repriză de prelungiri a început destul de echilibrat, iar Porto a fost aproape să înscrie prin Marega în minutul 98. În finalul primelor 15 minute de prelungiri, Ronaldo a cerut penalty după o intervenție a portarului Marchesin asupra sa, dar arbitrul nu a considerat că a fost faultat. Scorul a rămas însă intact și repriza a doua de prelungiri a început tot de la 2-1 pentru Juventus.
Juventus a început ultimele 15 minute presând-o pe Porto, dar fără ocazii mari la poarta lui Marchesin. Echipa veteranului Pepe nu s-a lăsat și a avut și ea o ocazie importantă, dar fundașii lui Juventus au respins din fața lui Szczesny. Morata a răspuns cu un șut în minutul 113, dar acesta a fost prins fără probleme de Marchesin.
În minutul 115, Sergio Oliveira dă lovitura la Torino și marchează dintr-o lovitură libera de la 30 de metri, la care Szczesny a plecat târziu și nu a mai putut interveni, iar cu 5 minute înainte de final, Juventus avea de recuperat două goluri.
Rabiot a egalat rapid, două minute mai târziu, iar Juventus spera din nou la calificare. Golul francezului a exclus varianta loviturilor de departajare.
JUVENTUS, ELIMINATĂ DIN NOU ÎN OPTIMI
Juventus a mai cerut un penalty pe final, dar arbitrul a decis că nu a fost nimic neregulamentar asupra lui De Ligt. În ultimul minut, torinezii au mai avut o ocazie, dar nu au reușit să mai înscrie, astfel că Porto reușește o calificare incredibilă în sferturi, în timp ce Juventus mai amână cel puțin un sezon visul câșțigării trofeului UEFA Champions League.
Juventus părăsește al doilea an la rând UEFA Champions League în optimi, după ce sezonul trecut a părăsit competiția în aceeași fază, eliminată de Lyon.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo